Jaunumi : ARHĪVS : ARHĪVS - 2008 : SB :

Sportiskā nedēļas nogale Kleistos

 

Sportiskā nedēļas nogale Kleistos

CSI-W Rīga-2006



Ne jau tikai mūsu kaimiņvalstis var lepoties ar starptautisku sacensību organizēšanu. No 21.-23.jūlijam Rīgā notika kārtējais pasaules kausa izcīņas posms (CSI-W) šķēršļu pārvarēšanā.

Lai gan tika pārstāvētas tādas valstis kā Lietuva, Igaunija, Krievija, Dānija, Norvēģija, Baltkrievija un Polija, dalībnieku skaits šoreiz bija mazāks nekā citus gadus. Visvairāk sportistu bija tieši no Latvijas, kas arī ir likumsakarīgi.

Vislabākos rezultātus uzrādīja trīs Latvijas sportisti – Andis Vārna, Guntars Siliņš un Ģirts Bricis. Ģirta Briča kontā uzvara ar Kastani un Latvijas himna latviešiem par prieku, viena ceturtā un viena piektā vieta ar zirgu Lavila. Guntars Siliņš izcīnīja sesto vietu ar zirgu Ascona, bet devīto - ar zirgu Ingvers.

Sacensību galvenajā Grand Prix maršrutā, ar šķēršļu augstumu līdz 150 cm, Andis Vārna ar Grand Libero godam nopelnīja augsto piekto vietu, vienīgais no latviešiem pamat maršrutu pārvarēdams bez soda punktiem. Zirgam Grand Libero šis bija pirmais starts Grand Prix maršrutā viņa sporta karjerā, tādēļ arī iegūtie soda punkti pārlekšanā nav pārdzīvojumu vērti. Grand Libero pierādīja savu varēšanu tik nopietnu maršrutu pārvarēšanā un izpelnījās skatītāju cieņu uzsākot nopietno un tik grūto „lielā” starptautiskā sportista karjeru. Taisnības labad jāpiemin, ka neviens no dalībniekiem pārlekšanu neveica bez soda punktiem.

Žēl, bet pārējiem latviešiem veicās mazāk. Runājot par sportistu dalību CSI-W, izskanēja vairāki viedokļi vai tik augsta mēroga sacensībās būtu pieļaujami starti ikvienam Latvijas jātniekam, kurš to vēlās, vai arī būtu nepieciešama īpaša sportistu atlase pēc sezonā iegūtajiem rezultātiem. Diemžēl Latvijā ir jūtama tendence, kad nopietnu maršrutu pārvarēšanai nesagatavoti jātnieki ar vēl mazāk sagatavotiem zirgiem piedalās starptautiskajās sacensībās, atstājot visai negatīvu iespaidu par mūsu valsti. Bija dzirdami divi viedokļi – viens, ka CSI sacensībās nedrīkstētu piedalīties jātnieki, kuri nav spējuši Latvijas mērogā pārvarēt maršrutus ar šķēršļu augstumu līdz 135 cm bez soda punktiem, un otrs, mazāk uz sportu tendēts viedoklis – skatītāji tik asi neizjūt sportistu un zirgu neveiksmes maršrutā kā paši dalībnieki.

Bet, lai nu kā tur būtu, arī šogad Rīgas CSI-W noritēja bez nopietniem sarežģījumiem. Mūsu sportistiem jau atkal ir vēl viens gads gatavoties nākamajām sacensībām. Vai tas nesīs Latvijai uzvaras, to redzēsim 2007.gada jūlijā. Bet neaizmirstiet, jāšanas sezona nebūt vēl nebeidzas!



 

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX