Nolikumi : ARHĪVS : 2007 :

20-26.07.2007 Kopīgā jātnieku sporta un ūdenstūrisma akcija Daugavas lokos – „Ar Daugavu un Vīziju – 2007.”

 408768/Daugavas_lokos.doc (27.50 KB) 

 

Kopīgā jātnieku sporta un ūdenstūrisma akcija Daugavas lokos –

„ Ar Daugavu un Vīziju – 2007.”


Laiks un vieta – 20.07.07. – 26.07.2007.g. no Krāslavas uz leju pa un gar Daugavu līdz Daugavpilij.

Mērķi – 1. Atgādināt kaimiņattiecību nozīmi un pievērst uzmanību sadarbības vērtībai.

2. Saistīt laiku – vēsturi, tagadni un nākotni vienā upē.

3. Popularizēt jātnieku sportu un ūdenstūrismu jaunatnes vidū.

Akcijā jātnieki ir krastu un sasaistes ceļu meklētāji. Ūdenstūristi ir kā Daugavas ūdeņi – buras un dvēseles darba nesēji.

Akcijai ir sava simbolika, karogs un logo – tie ir lietojami tikai saskaņā ar akcijas mērķiem, saturu un norisi pēc organizatoru norādījuma vai viņu rakstisku atļauju.

Ūdenstūristi un jātnieki veic maršrutu atbilstoši savai specifikai, sadarbības iespējās ar kopīgu pārvietošanās grafiku, kultūras programmu un naktsguļas nometni.

Zirgiem tiek nodrošināta veterinārā kontrole.


Maršruta apraksts

20.07.07.g. – pēc plkst. 15 00 ierašanās Krāslavas raj. Kaplavas pag. pie viesu mājas „Arkādija.” Iepazīšanās, sīkāka informācija par akcijas norisi, drošības noteikumu izskaidrošana, inventāra un zirgu pārbaude. Atpūtas vakars pie ugunskura Daugavas krastā. Šajā vakarā zirgu īpašniekiem zirgi jānodrošina ar sienu.

21.07.07.g. – pēc plkst. 11 00 sākums maršrutam „Arkādija – Lielborne”, ūdenstūristiem distance pa Daugavu 20 km., jātniekiem un pajūgiem zirgu sētas „Klajumi” gidu pavadībā maršruts „Arkādija – Priedaine – Saulkrasti – Sproģu gravas – z/s „Klajumi” – Vecborne – Veckaplava –Lielborne”, distances garums 20 km. Naktsmītnes teltīs Daugavas krastā netālu no Lielbornes muižas. Zirgiem nodrošina ganības.

22.07.07.g. – pēc plkst. 10 00 sākums maršrutam „Lielborne – Lielā Ververu krauja (Lisaja Gora), ūdenstūristiem maršruts 15 km., jātniekiem un pajūgiem pa lielceļu un zemes ceļiem 12 km. Naktsmītnes teltīs netālu no Lielās Ververu kraujas. Zirgiem nodrošina ganības.

23.07.07.g. – atpūtas diena, iepazīšanās ar vietējiem novadpētniekiem, informācija par novada vēsturi, vakarā pie ugunskura Vīzijas skatīšana un citas pārrunas ar filosofu Paulu Stelpu. Naktsmītnes teltīs, zirgiem nodrošina ganības.

24.07.07.g. – pēc plkst. 11 00 sākums maršrutam „ Lielā Ververu krauja ( Lisaja Gora) – Elerne”, ūdenstūristiem distance 14 km., jātniekiem un pajūgiem 11.km. Naktsmītnes teltīs, zirgiem nodrošina ganības.

25.07.07.g. – pēc plkst. 10 00 sākums maršrutam „ Elerne – Daugavpils”, ūdenstūristiem distance 12 km., jātniekiem un pajūgiem 10 km. Naktsmītnes teltīs, zirgiem nodrošina ganības.

26.07.07.g. – atpūtas diena, apkārtnes iepazīšana, interesentiem ekskursija uz Dinaburgas pilskalnu un Tabores muižu. Dalībnieku apbalvošana ar piemiņas balvām, atzinības rakstiem, zirgiem rozetes. Atvadu vakars pie ugunskura Daugavas krastā, folkloras grupas „Veiči” koncerts un Vīzijas līdzņemšana. Zirgus nodrošina ar ganībām, naktsmītnes teltīs tiem, kuri nakšņo, pārējie brauc mājās.






Akcijas ūdenstūrisma daļas nolikums.


1. Ūdenstūristi piedalās akcijā iepriekš piesakoties organizatoram un, proti, – Paulam Stelpam tel. – 29203261, e – pasts philos@inbox.lv, ne vēlāk kā trīs dienas pirms akcijas – līdz 17. jūlijam ieskaitot, rakstiski ar pieteikumu – Rīga, Auru iela 5 a – 13 , LV – 1069, Sociopsiholoģijas asociācijai.

2. Pieteikumā norādīt dalībnieka vārdu, uzvārdu, vecumu, pieredzi ūdenstūrismā, peldētprasmi un veselības stāvokli, peldvestes un individuālās aptieciņas esamību, inventāra atbilstību klimatiskajiem apstākļiem un drošības noteikumiem, laivu klasi, adresi, kontakttālruni, intereses un spējas akcijā. (foto, kino, mūzika u.t.t.), plānotais maršruta posms. Dalībniekiem jāņem līdzi pase.

3. Piedalās ūdenstūristi individuāli vai grupās, bez kaitīgiem ieradumiem, nedabīga matu krāsojuma, drediem, pīrsingiem, tetovējumiem un citām audzināšanas problēmām, kā arī veselības traucējumiem, kuru esamība varētu izraisīt problēmas akcijas laikā vai akcijas norise būtu par cēloni to paasinājumiem. Par visām esošajām veselības problēmām, kuras var atsaukties uz akcijas norisi, vai dalībnieka dalības vai sadzīves spējām jāziņo organizatoriem piesakoties rakstiski pieteikumā vai tur pat jānorāda, ka tādu nav.

4. Dalībnieki jaunāki par 18 gadiem piedalās ar rakstisku vecāku atļauju un uz tās jānorāda vecāku kontakttālrunis un darba vieta. Jaunāki par 16 gadiem tikai kopā ar vecākiem un viņu uzraudzībā.

5. Dalībnieki piedalās ar savu inventāru, pārtiku un uzņemas visus ar savu dalību akcijas norisē saistītos izdevumus.

6. Dalībnieki maksā dalības maksu 10 Ls.

7. Dalībnieki var piedalīties visā maršrutā vai tā daļā pēc saviem ieskatiem un iespējām, ievērojot norises grafiku, tempu un organizatoru norādījumus. Visas izmaiņas jāsaskaņo ar organizatoriem.

8. Dalībnieki ierodas akcijas sākuma vietā Krāslavas raj., Kaplavas pag. „Arkādija” vai citā pieteikumā minētajā akcijas maršruta posmā norādītajā laikā.

9. Dalībniekiem bez ierunām jāizpilda visi organizatoru norādījumi, kuri attiecas uz pasākuma norisi, uzticēto uzdevumu izpildi un uzvedību uz ūdens vai atpūtas vietās, kā arī sabiedriskās kārtības normas.

10. Organizatoriem ir tiesības pārtraukt dalībnieku dalību pasākumā, ja viņi pārkāpj vai nav izpildījuši augstāk minētos noteikumus, apdraud savu vai citu dalībnieku drošību, neievēro dzīvnieku (zirgu) rakstura un izturēšanās īpatnības atpūtas vietās vai viņu īpašnieku, treneru vai jātnieku norādījumus to tuvumā, pārvietošanās laikā, vai izvairās no sadarbības ar ūdenstūrisma grupu vai nesniedz palīdzību tās nepieciešamībā.

Akcijas jāšanas sporta daļas nolikums.


1. Jātnieki piedalās akcijā iepriekš piesakoties organizatorei un proti – Mairai Balodei tel.- 28347984, e – pasts maira.balode @ inbox.lv ne vēlāk kā trīs dienas pirms akcijas – līdz 17. jūlijam, ieskaitot, rakstiski ar pieteikumu – Rīgas rajona, Sigulda, P.Brieža iela 80 - 48, LV – 2150

2. Pieteikumā norādīt dalībnieka vārdu, uzvārdu, adresi, telefonu, vecumu, pieredzi jāšanas sportā un veselības stāvokli, individuālās aptieciņas esamību, jānorāda zirga vārds, vecums. Zirgiem jābūt apkaltiem, pieradinātiem pie ganīšanās piesietiem ķēdē, zirgkopības un jāšanas sporta inventāram jābūt pārbaudītam un piemērotam pārjājienam un drošības noteikumiem, to jānorāda pieteikumā, jāuzrāda plānotais maršruta posms, intereses un spējas akcijā (foto, kino, mūzika u.t.t.) Zirgiem un dalībniekiem līdzi pases.

3. Piedalās jātnieki individuāli vai grupās, bez kaitīgiem ieradumiem, nedabīga matu krāsojuma, drediem, pīrsingiem, tetovējumiem un citām audzināšanas problēmām, kā arī veselības traucējumiem, kuru esamība varētu izraisīt problēmas akcijas laikā vai akcijas norise būtu par cēloni to paasinājumiem. Par visām esošajām veselības problēmām, kuras var atsaukties uz akcijas norisi, vai dalībnieka dalības vai sadzīves spējām jāziņo organizatoriem piesakoties rakstiski pieteikumā vai tur pat jānorāda, ka tādu nav.

4. Dalībnieki jaunāki par 18 gadiem piedalās ar rakstisku vecāku atļauju un uz tās jānorāda vecāku kontakttālrunis un darba vieta. Jaunāki par 16 gadiem tikai kopā ar vecākiem un viņu uzraudzībā.

5. Dalībnieki piedalās ar savu inventāru, pārtiku un uzņemas visus ar savu un zirga dalību akcijas norisē saistītos izdevumus.

6. Dalībnieki maksā dalības maksu 10 Ls.

7. Dalībnieki var piedalīties visā maršrutā vai tā daļā pēc saviem ieskatiem un iespējām, ievērojot norises grafiku, tempu un organizatoru norādījumus. Visas izmaiņas jāsaskaņo ar organizatoriem.

8. Dalībnieki ierodas akcijas sākuma vietā Krāslavas raj., Kaplavas pag. „Arkādija” vai citā pieteikumā minētajā akcijas maršruta posmā norādītajā laikā.

9. Dalībnieki ar jāšanas sporta iemaņām var pieteikties uz akcijas pirmo dienu arī bez saviem zirgiem, iespējams tos uz pirmo dienu iznomāt zirgu sētā „Klajumi”, iepriekš pieteikties pie īpašnieces Ilzes Stabulnieces t. - 29472638

10. Dalībniekiem bez ierunām jāizpilda visi organizatoru norādījumi, kuri attiecas uz pasākuma norisi, uzticēto uzdevumu izpildi un uzvedību pārjājiena laikā vai atpūtas vietās, kā arī sabiedriskās kārtības normas.

11.Organizatoriem ir tiesības atstādināt no dalības jātnieku, ja viņa zirgam ir veselības problēmas, kuras ir radušās pārjājiena, vai transportēšanas laikā.

12. Organizatoriem ir tiesības pārtraukt dalībnieku dalību pasākumā, ja viņi pārkāpj vai nav izpildījuši augstāk minētos noteikumus, apdraud savu vai citu dalībnieku drošību, neievēro dzīvnieku (zirgu) rakstura un izturēšanās īpatnības atpūtas vietās vai viņu īpašnieku, treneru vai jātnieku norādījumus to tuvumā, pārvietošanās laikā, vai izvairās no sadarbības ar jātnieku grupu vai pajūgu vadītājiem vai nesniedz palīdzību to nepieciešamībā.

 

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX