Jaunumi : ARHĪVS : ARHĪVS - 2008 : SB :

REPORTĀŽA

 

Ģ.Brici un G.Siliņu pavada veiksme


CSI 4* Čerņahovska (Krievija) 7.-9.septembris


Katru gadu, rudenī, Krievijas prestižajā zirgaudzētavā „Georgenburg” (Kaļiņingradas apgabals) notiek augsta līmeņa sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanas disciplīnā. Ik reizi starp uzaicinātajiem dalībniekiem var sastapt tādus pasaulē slavenus jātniekus kā Franki Slotāku, Elenu Veinbergu, Džesiku Kurtenu, Larsu Nībergu, Rodrigo Pesoā, Bjornu Nāgelu u.c. Šīs sacensības vienmēr ir plaši apmeklētas vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, kopējais balvu fonds parasti sasniedz 305 tūkstošus dolāru (to norāda zvaigznīšu skaits sacensību nosaukumā), otrkārt, Grand Prix maršrutā (ar šķēršļu augstumu līdz 160 cm) ir iespēja gūt kvalifikācijas punktus dalībai Eiropas čempionātos un Olimpiskajās spēlēs, un, treškārt, sacensību organizācija un laukumu kvalitāte ir tik augstā līmenī, ka spēj konkurēt ar pasaulē populārākajām sacensībām.

Latviju šogad pārstāvēja trīs labākie sportisti – Ģirts Bricis, Andis Vārna un Guntars Siliņš. Sportists Dainis Ozols sacensībās Krievijā nepiedalījās, jo startējot Eiropas čempionātā, viņa zirgs Gvidons guva smagu traumu. Vislabākos rezultātus no latviešiem uzrādīja sportists Ģirts Bricis ar zirgiem Lavila un Avis. Ņemot vērā Čerņahovskas sacensību prestižo līmeni un ielūgto dalībnieku (no Vācijas, Krievijas, Austrijas, Ukrainas, Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Beļģijas) profesionalitāti, maršruti bija ļoti augsti un sarežģīti. Ģ.Bricis ar Lavilu izcīnīja divas otrās vietas maršrutos ar šķēršļu augstumu līdz 140 un 145 cm. Viņam arī sestā vieta ar zirgu Avis maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 140 cm. Sportists Andis Vārna ar zirgu Grand Libero izcīnīja astoto vietu maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 145 cm. Guntars Siliņš ar zirgu Monopolija ieguva godpilno ceturto vietu maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 135 cm. Lai gan desmitgadīgajai Monopolijai šīs bija pirmās tik nopietnās sacensības, viņa pierādīja, ka ir spējīga konkurēt ar mūsu zonas labākajiem zirgiem.

Grand Prix maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 160 cm, Ģirtam Bricim ar Lavilu - trešais ātrākais laiks, taču astoņi soda punkti maršrutā, bet Andim Vārnam ar Grand Libero deviņpadsmitā vieta un sešpadsmit soda punkti maršrutā. Guntars Siliņš ar Monopoliju Grand Prix maršrutā nepiedalījās, jo zirgs vēl nav pietiekami sagatavots tik nopietnu maršrutu pārvarēšanai.

 

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX