Jaunumi : ARHĪVS : ARHĪVS - 2008 : SB :

Un šovs var sākties...

Pirmo reizi Baltijas valstu vēsturē koncertšovā piedalās zirgi


30.novembra vakarā Latvijā populārais mūziķis Lauris Reiniks pulcēja klausītājus un skatītājus Ķīpsalas hallē uz košu un pozitīvām emocijām pārpilnu koncertšovu "Sapņi Piepildās Nakts Veikalā". Dziedātāja uzskats, ka jebkuru sapni var realizēt ar lielu darbu, ticību saviem spēkiem un pozitīvu attieksmi pret apkārtējo pasauli, bija arī šova pamatideja. "Esmu uz lielās skatuves gandrīz 10 gadus, tāpēc man ir prieks, ka esmu saglabājis savu klausītāju un skatītāju uzticību visu šo gadu garumā, un laimīgs, ka ar savu mūziku spēju uzrunāt dažādu vecumu klausītājus. Šis šovs ir viņiem", stāstīja mākslinieks. Kopā ar Lauri Reiniku uz skatuves kāpa arī dziedātāja draugi - populāri un tautā iemīloti mūziķi un skatuves mākslinieki (arī TV3 šovu "Dejo ar Zvaigzni" un "Dziedi ar Zvaigzni" dalībnieki), ar kuriem Lauris ir sadarbojies daudzu gadu garumā, kā arī viņa dziedošā ģimene. Vislielāko pārsteigumu skatītājiem sagādāja priekšnesums ar Šetlandes poniju un melnu sporta zirgu, vārdā Venda. Jau labu laiku pirms lielā notikuma Latvijas laikraksti un žurnāli rakstīja par kādu Baltijas valstīs vēl nebijušu šova elementu, ko savā koncertā gatavojās izmantot populārais dziedātājs Lauris Reiniks. Intriga auga augumā, taču dziedātājs žurnālistiem vairāk neko paskaidrot negrasījās. "Tā varbūt ir traka doma, nedaudz bīstama, bet iespaidīga, un mēs to paveiksim", īsi paskaidroja Lauris.

Pēc neliela muzikāla ievada šovs varēja sākties... Uz skatuves parādījās „mazais, desmitgadīgais Lauris” (Rīgas V.Zālīša pamatskolas 4.B klases skolnieks Toms Bērziņš) līdzi vezdams melnu kā ogle, nepilnu metru augumā, Šetlandes poniju. Puisēns stāstīja, ka dzīvojis Tērvetē netālu no zirgaudzētavas, jājis ar zirgiem, sapņojis kļūt par dziedātāju un strādāt televīzijā Rīgā. Kopš tā laika pagājuši daudzi gadi, taču Lauris Reiniks savus sapņus nebija aizmirsis. Pat vairāk – pateicoties grūtam un neatlaidīgam darbam tie ir piepildījušies. Katru dziedātāja dzīves posmu simbolizēja kāda dziesma, ko Lauris izpildīja kopā ar saviem draugiem - viesiem viņa Nakts Veikalā... Kad šovs lēnām tuvojās noslēgumam, dziedot dziesmu „NewYork, NewYork”, skatītaju zālē parādījās Lauris. Visiem par milzīgu izbrīnu mākslinieks lepni sēdēja ogļmelna zirga mugurā, it kā rādot, redz, esmu darījis visu, lai mani sapņi piepildītos. Priekšnesums bija tik iespaidīgs, ka daži pat noslaucīja asaras. Lai nu kā, bet skatītāji saņēma tieši tās emocijas, ko dziedātājs bija solījis. Viss bija patiesi. No sirds. Un tieši tas koncertos ir pats svarīgākais.

Par zirgu sagatavošanu šovam, to transportēšanu uz Ķīpsalas halli un skatītāju drošību koncerta laikā nodrošināja SIA „Bricis.Sporta zirgi” un tās valdes locekļi K.Ansone un Ģ.Bricis. Šova beigās dziedātājs Lauris Reiniks pateicās skatītājiem, dalībniekiem un atbalstītājiem, visus apvienojot kopīgā dziedāšanā. Jāpiemin, ka Lauris Reiniks arī iepriekš savā daiļradē uz skatuves ir izmantojis dzīvniekus (balto vilku Džošua dziesmai „Tik balti”), taču tik lielu dzīvnieku kā zirgs, skatītāji redzēja pirmo reizi.

Ja arī jūs vēlaties skatīt šo šovu savām acīm, ieslēdziet televīzorus tieši Ziemassvētku vakarā un jūs visu redzēsiet...

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX