Noteikumi :

Vispārējie Noteikumi LJF nacionālajām ieskaites sacensībām konkūrā

 LJF Visp.noteik. 1s.p par 4 sek.2023.02.22.doc (35.00 KB)  Izmaiņas spēkā no 2023. gada 18. janvāra

Apstiprinu                                   

LJF prezidents            Agris Blaus

9.06.2020.g.                               

 

Vispārējie Noteikumi

LJF nacionālajām ieskaites sacensībām konkūrā

Izmaiņas spēkā no 2023. gada 18. janvāra

 

LJF nacionālajās ieskaites sacensībās tiek ievēroti FEI konkūra sacensību noteikumi ar sekojošiem izņēmumiem:

 

1.   Sportisti piedalās sacensībās šādās grupās:

-     bērni līdz 16 gadu vecumam poniju jāšanā (5. un/vai 6. grupa);

Poniju iedalījums (pasē jābūt ierakstītam ponija augumam):

1 grupas poniji līdz 128 cm (ar pakaviem līdz 129 cm), (5. grupa)

2 grupas poniji līdz 148 cm (ar pakaviem līdz 149 cm), (6. grupa)

-     bērni līdz 14 gadu vecumam (4. grupa);

-     juniori līdz 18 gadu vecumam (3. grupa);

-     jaunie jātnieki līdz 21 gadu vecumam (2. grupa);

-     pieaugušie (1. grupa);

-     tautas klase (7. grupa);

-     amatieri (8. grupa).

 

2.   Poniju jātnieki līdz 16 gadu vecumam drīkst piedalīties poniju jāšanas sacensībās un/vai  junioru un jauno jātnieku sacensībās līdz kalendārā gada beigām, kurā viņiem paliek 16 gadi. Bērnu sacensībās poniju jātnieki drīkst piedalīties līdz gada beigām, kurā dalībniekiem paliek 14 gadi. Ar vienu un to pašu zirgu/poniju punktu un titulu izcīņā drīkst piedalīties tikai vienā no minētajām vecuma grupām. Ponija jātnieka minimālais vecums sacensībās ir 7 gadi 5. grupā un 8 gadi 6. grupā.

 

3.   Bērni līdz 14 gadu vecumam drīkst piedalīties arī junioru un jauno jātnieku sacensībās līdz kalendārā gada beigām, kurā viņiem paliek 14 gadi. Ar vienu un to pašu zirgu punktu un titulu izcīņā drīkst piedalīties tikai vienā no minētajām vecuma grupām. Bērnu grupas minimālais jātnieka vecums sacensībās ir 10 gadi. Zirga minimālais vecums ir 5 gadi.

 

4.   Juniori līdz 18 gadu vecumam drīkst piedalīties arī jauno jātnieku un pieaugušo sacensībās līdz kalendārā gada beigām, kurā viņiem paliek 18 gadi. Ar vienu un to pašu zirgu punktu un titulu izcīņā drīkst piedalīties tikai vienā no minētajām vecuma grupām.

 

5.   Jaunie jātnieki līdz 21 gadu vecumam drīkst piedalīties arī pieaugušo sacensībās līdz kalendārā gada beigām, kurā viņiem paliek 21 gads. Ar vienu un to pašu zirgu punktu un titulu izcīņā drīkst piedalīties tikai vienā no minētajām vecuma grupām.

 

6.   Tautas klases jātnieki ir sportisti, kuri piedalās sacensībās sākot ar 100 cm augstiem šķēršļiem un, kuri necīnās par tituliem LJF noteikumos un nolikumos noteiktajās sportistu vecumu grupās.

 

7.   Amatieri ir jātnieki no gada, kurā viņiem paliek 17 gadu un, kuri:

-     nenodarbojas ar to sportistu jāšanas apmācību, kuri piedalās oficiālajās LJF vai LJF biedru rīkotajās ieskaites sacensībās konkursam “LR labākais jātnieks konkūrā”,

-     pēdējos trijos kalendārajos gados nav startējuši maršrutos 130 cm un augstāk ieskaites sacensībās konkursam “LR labākais jātnieks konkūrā”, izņemot amatieru konkurencē.

 

8.   LR nacionālajos čempionātos un citās nacionālajās sacensībās startējošie ārzemju sportisti nevar pretendēt uz LR čempionu un nacionālo sacensību uzvarētāju tituliem un medaļām, ja Nolikumā nav ierakstīts, ka tas ir atklātais čempionāts vai atklātas nacionālās sacensības.

 

9.   LR nacionālajos čempionātos un citās nacionālajās sacensībās čempionu vai nacionālo sacensību uzvarētāju titulus un medaļas izcīna vecuma grupās atbilstoši nolikumam.

 

10. LR nacionālajos čempionātos un citās nacionālajās sacensībās čempionu vai nacionālo sacensību uzvarētāju titulus un medaļas izcīna jaunzirgu vecumu grupās atbilstoši nolikumam.

 

11. Katrā maršrutā zirgu/poniju skaits vienam dalībniekam nav ierobežots. Uz čempionu vai nacionālo sacensību uzvarētāju tituliem dalībnieks var pretendēt atbilstoši sacensību nolikumam.

 

12. Ar vienu zirgu/ poniju vienā dienā dažādos maršrutos, kā arī maršrutos, kuri tiek dalīti A, B, u.t.t., atļauts startēt arī diviem dažādiem jātniekiem, neatkarīgi no viņu  piederības kādai vecuma grupai. Ar vienu un to pašu zirgu/ poniju vienā maršrutā atļauts startēt diviem bērniem līdz 16 gadu vecumam.

 

13. Īpašos gadījumos Galvenā tiesneša kolēģija, konsultējoties ar organizācijas komiteju, var atļaut dalībniekam ierasties uz apbalvošanas ceremoniju bez zirgiem.

 

14. Organizatoriem ir atļauts rīkot izklaides sacensības, ja tās nav pretrunā ar FEI ētikas kodeksu.

 

15. Sacensību laukumi var būt arī mazāki, nekā to nosaka starptautiskie šķēršļu pārvarēšanas noteikumi.

 

16. Sacensībās nedrīkst piedalīties ar zirgiem/ ponijiem kuri nav sasnieguši 4 gadu vecumu.

 

17. Zirgs dienā drīkst piedalīties ne vairāk kā 2 maršrutos.

 

18. LJF nacionālajās sacensībās maršrutos ar šķēršļu augstumu līdz 140 cm, kur tiesā pēc A tabulas, par pārsniegto laika normu, 1 soda punkts tiek piešķirts par katrām 4 sekundēm vai frakciju no tām.

 

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX