Jaunumi : ARHĪVS : ARHĪVS - 2012 : 05-08.2012. :

 

„Viktorijas kauss 2012” jau drīz!


No 14.-15.jūlijam Jauno jātnieku skolas sporta bāzē Inčukalnā norisināsies divu dienu sacensības „Viktorijas kauss 2012”. Pagājušā gada sacensībās tika uzstādīts savdabīgs rekords – vienā dienā notika 364 starti, tas organizatorus mudināja domāt par sacensību organizēšanu divu dienu garumā.


„Viktorijas Kauss” Inčukalnā šogad notiks trešo gadu, bet kopumā šīs sacensības organizējam jau sešus gadus un tajās vienmēr bijusi liela sportistu atsaucība. Katru gadu mums ir salīdzinoši daudz maršrutu mazajiem jātniekiem, kas nesen uzsākuši savas sporta gaitas, jo mūsuprāt, viņiem jādod iespēja startēt, sevi parādīt, piedzīvot sacensību atmosfēru jau no pašiem pirmajiem soļiem sportā, jo tikai sacenšoties un izvērtējot savu rezultātu, ir iespējams augt un attīstīties,” saka jātnieku sporta kluba „Viktorija” valdes locekle Iveta Ģīle.


Pagājušājā gadā „Viktorijas Kausu 2011”, izcīnot uzvaru augstākajā sacensību maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 130 cm, mājās aizveda igauņu sportists Siim Sinijarv ar zirgu Zidante P, arī otrajā vietā ierindojās Igaunijas sportists Andres Udekull ar Calcyl, bet trešo vietu ieņēma Zigmantas Šarka ar Coco. No Latvijas sportistiem labākais rezultāts bija Kristapam Neretniekam ar Silvanu.


„Mēs kā sacensību organizātori ceram, ka šogad „Viktorijas Kauss” paliks Latvijā,” saka Iveta. „Vēlreiz gribu visus aicināt laicīgi pieteikties sacensībām, jo tas ļauj arī mums labāk sagatavoties, mūsu mērķis ir, lai zirgi, palīgi un sportisti pie mums jūtas labi, bet, lai mēs to varētu nodrošināt, arī pašiem sportistiem jākļūst nedaudz disciplinētākiem – īpaši tas attiecas uz mazāk pieredzējušajiem jātniekiem,” piebilst Iveta.


Šogad „Viktorijas Kauss 2012” būs arī Latvijas Jātnieku federācijas ieskaites sacensības. Tāpat kā katru gadu, arī šogad sacensībās būs īpaši domāts par sportistiem un palīgiem. Būs tradicionālais „Pūres” un „Fazer maiznīcas” ievārījuma maižu galds, tēja un kafija, kā arī bagātīgs balvu un simpātiju balvu klāsts. Sestdienas vakarā paredzēta kopīga ballīte kopā ar jau iemīļoto sacensību mūzikas vienību DJ Leo un viņa ģimeni, uz ballīti līdzi jāņem groziņi. Ballītē uz lielā ekrāna arī varēs vērot spilgtākos foto mirkļus no sacensībām, tās sākums paredzēts 21:00, līdz 23:00 sestdienas vakarā strādās kafejnīca „Pansija”, kas ballītei arī nodrošinās garšīgus kliņģerus, pilngadīgie ballētāji „Pansijā” varēs iegādāties alu un sidru.


Sacensību atbalstītāji ir Latvijas Jātnieku federācija (LJF), Inčukalna novada dome, „Magnum Veterinārija”, „Baileys”, „Kuusakoski”, „North66”, „Torpol Baltija”, „Klondaika”, „Rīgas Dzirnavnieks”, „Vanilla Travel”, „Pūre”, „Fazer maiznīca”, „Arbor Medical”, „Eggersmann”, „Havens”, „Hoeveler”, „DNB banka”, „Jumava”, „Zvaigzne ABC”, „Henkel” un „Arbor Medical Korporācija”.


Pieteikumi sacensībām jāiesniedz līdz 12.07. plkst. 15:00, vēlāk iesūtītie pieteikumi netiks pieņemti, tie jāsūta uz e-pastu klubs.viktorija@inbox.lv, pieteikumā jānorāda: jātnieka vārds un uzvārds, jātnieka vecums, zirga vārds un vecums, maršruta numurs, kā arī komanda, kuru jātnieks pārstāv. Informācija par zirgu izvietošanu: Iveta 29455333, Zane 26466644.

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX