Jaunumi : ARHĪVS : ARHĪVS - 2014 : 01.-04.2014. :

 

Savvaļas zirgu dzīve izstādē „Ar vējiem krēpēs”


No 14.marta līdz 6.maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī būs apskatāma fotogrāfu radošās grupas izstāde „Ar vējiem krēpēs”. Vairāk nekā 40 fotogrāfijās ikviens varēs iepazīt Jelgavas Pils salā mītošo savvaļas zirgu dzīvi visa gada garumā caur 5 autoru foto objektīviem.


Izstādes izveidē apvienojušies pieci fotomākslinieki no Latvijas un Krievijas, kas savos darbos iemūžinājuši Jelgavas Pils salas savvaļas zirgu dzīvi. Fotogrāfiju autori Svetlana Petrova (Sanktpēterburga), Aleksandra Hruščova (Jūrmala), Jana Kovaļova (Rīga), Einārs Nordmanis (Jelgava), Dzintars Malkauss (Jūrmala) foto kadros notvēruši kumeļu rotaļas un ērzeļu cīņas pavasarī, vasaras dabas pārpilnību uz salas, rudens miglu, apsnigušus kažokus ziemā, vienu otru smejošu zirga ģīmi un pāri visam- salas valdnieku nesatricināmo mieru un labestību.


Viens no izstādes autoriem Dzintars Malkauss atzīst, ka pirmā tikšanās ar savvaļas zirgiem ir atstājusi neaprakstāmas sajūtas: „Biju pārsteigts vērotājs, kas nokļuvis citā pasaulē, kur ir sava stingri noteikta kārtība. Zirgi no šīs pasaules cilvēkus prom nedzen. Tie mēdz nemanāmi uzrasties un tikpat nemanāmi pazust. Tā ir liela māka – būt blakus un vienlaikus nebūt pamanāmiem. Cilvēkiem vajadzētu daudz ko mācīties no šīs kārtības.”


Zirgu fotogrāfe Svetlana Petrova no Sanktpēterburgas pie Jelgavas savvaļas zirgiem viesojusies jau vairākas reizes, viņa stāsta: „Šī ir skaista un neparasta vieta, kur dabas harmonija saplūst ar mūsdienīgu pilsētu. Šeit ar vienu soli var pāriet no asfalta uz pļavas, kur var saskatīt zirgu pēdu nospiedumus. Katru reizi, kad šeit ierodos, mani pārņem sajūta, ka tā nevar būt, lūk, savvaļas zirgi, bet tepat līdzās var redzēt pilsētas torņus. Te var dzirdēt pilsētas trokšņus, līdzās klusai zirgu zviegšanai un upes čalošanai.”


Izstādes „Ar vējiem krēpēs” atklāšana un tikšanās ar māksliniekiem notiks 14.martā pl.17-00 Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē. Izstāde maijā no Jelgavas ceļos tālāk uz Rīgu un Krieviju.



Informāciju sagatavoja

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX