Rakstu ARHĪVS : 2014 :

Garkalnes novada un Pierīgas pašvaldību kausa izcīņā uzvar Kristups Petraitis no Lietuvas

 

Garkalnes novada un Pierīgas pašvaldību kausa izcīņā uzvar Kristups Petraitis no Lietuvas

Sestdien, 14. jūnijā, zemnieku saimniecībā „Kriķi” notika Garkalnes novada un Pierīgas pašvaldību kausa izcīņa jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā, ko tradicionāli rīko Jātnieku sporta klubs „Kriķi”. Sacensību galvenajā maršrutā uzvarēja Lietuvas pārstāvis Kristups Petraitis ar zirgu Aladins. Sacensības bija plaši apmeklētas, bija pieteikti vairāk nekā 150 starti.

Sacensību galvenajā maršrutā – Garkalnes novada kausa izcīņā – sportistiem bija jāveic maršruts ar 120 cm augstiem šķēršļiem un pārlekšanu. Piedalījās 15 sportiskie pāri, un tikai divi no tiem pamatdistanci veica bez soda punktiem. Pārlekšanā par pirmo vietu Kristups Petraitis ar zirgu Aladins (Lietuva, sporta klubs „Audruvis”) arī bija nekļūdīgs. Otrais startēja Guntars Siliņš ar Tritoonia (JSK „Mežstrazdiņi”) un, gāžot vienu šķērsli, no tālākās cīņas izstājās, jo bija sev jau nodrošinājis otro vietu. Trešo vietu ieguva Tija Alīse Jurjāne ar zirgu Fame („Baltic Equestrian Team”), kura pamatmaršrutu arī veica tīri, bet saņēma vienu soda punktu par laika normas pārtēriņu.

Kristups Petraitis: – Ļoti priecājos par šajās sacensībās paveikto. Tā bija mana diena, jo tā nemēdz notikt bieži, – guvu trīs uzvaras! Pirms sacīkstēm pat necerēju uz tādiem panākumiem. Šajās sacensībās vienmēr ir ļoti laba noskaņa, un te patiesībā pirmo reizi savā mūžā startēju oficiālās sacensībās 13 gadu vecumā. Tagad man ir 19 gadu. Droši varu teikt, ka starti Latvijā, un arī šeit „Kriķos” noteikti ir palīdzējuši manas jāšanas prasmes progresā.

Guntars Siliņš: – Esmu apmierināts ar savu startu, jo man galvenais nebija cīņa par uzvaru, bet zirga gatavošana nākamajiem startiem, krājot pieredzi. Lielāks prieks man ir par meitas Sabīnes startu, kura uzvarēja bērnu konkurencē līdz 16 gadu vecumam ar zirgu Oniks un ieguva arī otro vietu ar Kalgari. „Kriķos” vienmēr ir patīkami startēt, te sabrauc daudz dalībnieku, ir labi maršruti, sacensību organizācija un atmosfēra.

Pierīgas Pašvaldību kausa izcīņa notika ātruma maršrutā ar 110 cm augstiem šķēršļiem. Arī te galveno balvu izcīnīja Kristups Petraitis ar zirgu Lordano-Miro, maršrutu veicot bez soda punktiem 57,53 sekundēs. Otrajā vietā Marta Grahoļska ar Čipendeilu (JJS) – 0 s.p./58,70 s, trešais bija Tads Šešks ar Baterflay – 0/61,55.

Citos maršrutos uzvarēja: Nr. 1, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem dalībniekiem, šķēršļu augstums 80 cm – Anna Apsīte ar Leniju (LJAA); Nr. 2 a, jaunzirgi līdz 6 gadu vecumam, divās fāzēs, šķēršļu augstums 100 cm – Kristups Petraitis ar Lordano-Miro (Lietuva); Nr. 2 b, bez ierobežojumiem, 100 cm – Tads Šešks ar Juta (Lietuva); Nr. 2 c, bērni līdz 16 gadu vecumam, 100 cm – Sabīne Siliņa ar Oniksu (JSK „Mežstrazdiņi”).

Ilva Pildava, mazās sportistes Lauras Luīzas Leinertes mamma, kura arī piedalījās sacensību organizēšanā: – Noritējušas ikgadējās sacensības –Garkalnes kausa izcīņa. Tā kā šogad ir ļoti blīvs sacensību grafiks, esam priecīgi, ka piedalījās tik liels dalībnieku skaits, tajā skaitā sportisti no Lietuvas – sporta klubiem „Audruvis” un „Zigmo žirgai”. Lietuvieši atzina, ka sacensības ir ļoti labi organizētas, ritēja raiti, maršruti bija interesanti, bet arī prasījuši zināmu meistarību, kā arī sacīja, ka ir ļoti skaista sacensību vieta un apkārtne, jūtama pozitīva atmosfēra. Īpaši patīkams pārsteigums bija Tautas deju ansambļa „Zelta sietiņš” bērnu aktīva dalība sacensību uzvarētāju apbalvošanā un deju priekšnesumi maršrutu starplaikos. Paši organizējot sacensības, jātnieku sporta kluba „Kriķi” bērni un jaunieši gūst neatsveramu pieredzi, un katru gadu rodas kādas jaunas idejas un uzlabojumi. Pateicoties Garkalnes pašvaldības atbalstam „Kriķi” var atbalstīt jaunos jātniekus dalībai sacensībās, ar mūsu jātniekiem strādā atzīti treneri – Edgars Treibergs, Ibragims Vaskovs un citi. Šogad sagatavoties maršrutiem ar jaunzirgiem palīdzēja treneris no Portugāles Gonsalo Burbons, sadarbojoties ar „Baltic Equestrian team” komandu.


Vija Glāzere, sporta kluba „Kriķi” valdes locekle: – Liels paldies sacensību atbalstītājiem – Garkalnes novada domei par finansiālo atbalstu un Latvijas Jātnieku Federācijai par laika kontroles nodrošināšanu sacensību laikā, „Dizaina līnijai” – par balvām no veikala „Zirgu stallis”, AS „Dimela Veta Latvija” par zirgu gēliem, barībām staļļu kaķīšiem un suņiem, „UAB TORPOL Baltija” par noderīgām lietām zirdziņiem, SIA „Alveta LEXA” barības izplatītājiem Latvijā, SIA „Everol”| par zirgu konfektēm, grilbāram „Lighthouse” par jaukajām dāvanām, Abavas vīnu darītavai par mājas vīniem, bistro „Asia Box” par dāvanu kartēm. Paldies veikalam „Zirgu stallis” par atbalstu. Īpašs paldies mazajiem „Zelta sietiņa” dejotājiem gan par deju, gan par balvām. Paldies par pārsteiguma balvām Ingunai Krūmiņai – jāņu sieriem, frizierei Ivetai Freimanei – par dāvanu karti uz frizēšanos un Jurim Mellēnam par Valmiermuižas alus pakām. Garkalnes novads jau 25 gadus finansiāli atbalsta zirgu sacensības. Uz tām bija ieradies arī bijušais ilggadējais Garkalnes novada vadītājs Kārlis Cīrulis, kuram sacensību laikā tika pasniegts pateicības raksts par atbalstu jāšanas sportā.

Plašāka informācija mājaslapas sadaļā Rezultāti.

LJF Preses dienests, Dace Millere

 

 

 

 

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX