Rakstu ARHĪVS : 2015 :

Galvenajā maršrutā uzvar Ģirts Bricis ar zirgu Emilie Joly

 


Galvenajā maršrutā uzvar Ģirts Bricis ar zirgu Emilie Joly


Sestdien, 21. februārī, sporta centra „Kleisti” slēgtajā manēžā notika Latvijas ziemas čempionāta otrā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā.


Sarežģītākajā, ātruma maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem bez ierobežojumiem dalībniekiem, startēja 13 sportiskie pāri. Pirmo vietu izcīnīja Ģirts Bricis ar zirgu Emilie Joly JB (RJSK „Sport de Lux”), kurš distanci veica bez soda punktiem 66,43 sekundēs. Tāpat maršrutā nekļūdīga bija Laura Penele ar Progresu (z/s „Lielceri”), bet tikai par pāris sekundes desmitdaļām lēnāka – 66,65 s – un ieguva otro vietu. Trešajā vietā Ģirts Bricis ar Carlord – 4 s.p./69,87. Ģirts ar Camparo sasniedza labāku rezultātu, saņemdams divus soda punktus par laika normas pārtēriņu, taču ar šo zirgu viņš nestartēja čempionāta ieskaitē.


Pēc diviem posmiem pieaugušo konkurencē līderpozīcijās pārliecinoši ir Ģ. Bricis – 37 punkti, otrajā vietā L. Penele – 28 un trešais Dainis Ozols (LPJSK) – 27.


Citu maršrutu uzvarētāji. Nr. 1, šķēršļu augstums līdz 100 cm, divās fāzēs, piedalās zirgi līdz 5 g. v. – Aigars Bregže ar Catch Me (z/s „Lielceri”). Nr. 2, 115/120 cm, sacensības ar handikapu, piedalās zirgi līdz 6/7 g. v. – Terēze Zalte ar Eastwood (SIA „IES”). Nr. 3, 120 cm, ātruma, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Kate Ansone ar Chandra H (RJSK „Sport de Lux”). Nr. 5a, 100 cm, divās fāzēs, piedalās bērni līdz 16 g. v. – Arta Židele ar Dreifu (JSK „Princis”). Nr. 5b, 100 cm, divās fāzēs, piedalās 1. grupas amatieri – Kitija Līniņa ar Coco (Saldus JSS). Nr. 6a, 115/120 cm, ātruma, piedalās juniori līdz 18 g. v. un jaunie jātnieki līdz 21 g. v., sacensības ar handikapu – Anna Šellere ar Aldari (JSK „Telfas”). Nr. 6b, 110 cm, ātruma, piedalās 2. grupas amatieri – Kristīne Baradovska ar Gongu (JSK „Temperaments”).


Rīgas Jātnieku sporta kluba „Sport de Lux” prezidente Kate Ansone: „Esmu gandarīta par mūsu sporta kluba sportistu sasniegtajiem panākumiem, un jau vairākas sacensības pēc kārtas. Mums ir izveidojusies laba komanda, mēs cits citu atbalstām un palīdzam. Ļoti priecājos par savu uzvaru maršrutā ar 120 cm augstiem šķēršļiem, jo mani nevar pieskaitīt pie profesionāliem jātniekiem. Man katras sacensības ir svētki, jo startēju tikai tad, kad man ir brīvs laiks. Prieks, ka zirgi ir labā formā, un šīs bija patīkamas brīvdienas un iespēja atpūsties. Ieguvu arī ceturto vietu maršrutā zirgiem līdz piecu gadu vecumam ar Tērvetes zirgaudzētavā dzimušo ķēvi Rigondu. Mūsu sporta klubu veiksmīgi šajās sacensībās pārstāvēja Ģirts Bricis, Einars Cēsnieks, Krista Kristiāna Alksne, Lauma Birzniece, Anete Paula Stakinova un Toms Andrejs Plīkša, kurš pirmoreiz startēja ar savu piecgadīgo zirgu Camerlane, kas mums bija liels notikums. Patika startēt gaišajā un siltajā manēžā ar labu segumu, kas rada labu omu, jo man ir svarīgs komforts un kvalitāte. Augstu vērtēju sacensību galvenā tiesneša Daiņa Līvmaņa profesionalitāti un stingro attieksmi pret sacensību noteikumu precīzu ievērošanu.”


Sacensību galvenais tiesnesis Dainis Līvmanis: „Ziemas čempionāta otrā posma sacensībās bija patīkami secināt, ka ir palielinājies dalībnieku skaits gan bērnu, gan junioru un jauno jātnieku konkurencē. Varbūt tāpēc, ka ziema bija salīdzinoši siltāka un vairāk sportistu, kuriem nav iespēju trenēties manēžā, varēja to darīt ārā. Īpaši vēlētos uzteikt uzvarētājas Annas Šelleres sniegumu ar Aldari junioru un jauno jātnieku grupā. Šajā konkurencē faktiski, ja netiek gāzti šķēršļi, Sabīnei Siliņai ar Kalgari praktiski nav konkurentu cīņā par uzvaru. Taču šoreiz Annai tas izdevās, viņa izvēlējās optimālas līnijas, redzams, ka sportiste ieguldījusi daudz darba. Man pašam ātruma maršruti jaunajiem jātniekiem ne sevišķi patīk, jo dažkārt sportisti tos veic ar nepārdomātu risku, īsti neparādot jāšanas prasmi. Taču šādi maršruti tiek iekļauti programmā, lai ekonomētu laiku, bet šoreiz var sacīt, ka ir audzis ne tikai dalībnieku skaits, bet arī kvalitāte, labi startēja arī turpmāko vietu ieguvēji Sabīne Siliņa, Laura Penele un Mārtiņš Pilders.

Diemžēl ne viss apmierina kārtībā, kā sportisti piesakās startam sacensībās. Daži neprecīzi aizpilda pieteikumu formas, nenorāda konkrēto vecuma grupu, kurā startēs, piesakās pēdējā brīdī un arī vēlas mainīt savu pieteikumu jau sacensību dienā. Būtu labi pieteikumus pieņemt nevis piektdienā pirms sacensībām, bet jau ceturtdienā, lai būtu vairāk laika tos apkopot un vajadzības gadījumā pārbaudīt grupas, sportistu un zirgu vārdus un citu informāciju.”


Plašāka informācija mājaslapas sadaļā „Rezultāti”.


Ziemas čempionāta trešais posms šķēršļu pārvarēšanā paredzēts 7. martā.


LJF Preses dienests, Dace Millere

 

 

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX