Rakstu ARHĪVS : 2015 :

Andis Vārna uzvar „Grand Prix” maršrutā Polijā

 

Andis Vārna uzvar „Grand Prix” maršrutā Polijā

Latvijas jātnieks Andis Vārna ar zirgu KS Coradina 22. februārī izcīnīja uzvaru starptautiskās CSI2* sacensībās (Cavaliada Tour) Ļubļinā, Polijā, „Grand Prix” maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 145 cm, ar pārlekšanu.

Pārlekšanā piedalījās septiņi sportiskie pāri no 41 startējošā. Ātrāko laiku uzrādīja polis Jaroslavs Skrzičinskis ar zirgu Crazy Quick, taču saīsinātajā distancē gāza pēdējo šķērsli un palika otrais. Trešajā vietā ierindojās lietuvietis Kristups Petraitis ar zirgu Lordano. Otrs Latvijas duets, Kristaps Neretnieks ar Con Pleasure, pamatmaršrutā nopelnīja četrus soda punktus.

Plašāk par rezultātiem var uzzināt LJF mājaslapas sadaļā Rezultāti.

Andis Vārna: „Esmu priecīgs par sasniegto, jo Polijā sacensībās vienmēr ir spēcīga konkurence. Sacensības bija labi organizētas, hallēs ieklāts jauns un labs segums, bija patīkami startēt. Cavaliada Tour ir prestižas sacensības, kas risinās trīs posmos, un lielajos maršrutos kopvērtējumā uzvarētājs saņems balvā automašīnu. Šis bija otrais posms. Pēdējā laikā, startējot „Grand Prix” maršrutos, man iznāca pieļaut pa kādai kļūmītei. Taču šoreiz viss izdevās labi - gan pamatmaršrutā, gan pārlekšanā, tāpēc varu būt gandarīts par paveikto.”

Zirga KS  Coradina īpašnieki ir Andis Vārna un SIA "Kurzemes sēklas". Zirgs dzimis 2007. gadā Rūtas Rasiņas saimniecībā "Zviedru Birzes zirgi" Kurmenes pagastā. KS Coradina tēvs ir ērzelis Corlensky G, bet tēva tēvs - Cardento ZV.


LJF Preses dienests

Foto: swiatkoni.pl, Anna Pawlak

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX