Rakstu ARHĪVS : 2015 :

Noskaidroti Latvijas ziemas čempionāta uzvarētāji iejādē

 

Noskaidroti Latvijas ziemas čempionāta uzvarētāji iejādē


Sestdien, 11. aprīlī, sporta centra „Kleisti” slēgtajā manēžā notika Latvijas ziemas čempionāta trešais, izšķirošais posms iejādē. Sacensības risinājās vairākās shēmās atbilstoši sportistu vecuma un zirgu sagatavotības grupām, un balvas saņēma kopvērtējuma uzvarētāji. Sarežģītākajās balvās sacensības pēdējā posmā risinājās brīvas izvēles programmā mūzikas pavadījumā.


Lielākos panākumus guva Terēze Rozenberga no LSVK „Harmonija”, tāpat kā iepriekšējā posmā uzvarot trīs dažādās shēmās ar trim dažādiem zirgiem: Lielajā balvā ar Kivi, sasniedzot rezultātu 65,88%, Shēmā III ar Koleru – 68,33% un Shēmā II, atvērtajā klasē ar Kvarc – 68,59%. Turklāt viņa saņēma arī trīs kausus par uzvarām čempionāta kopvērtējumā, kur tika vērtēti divi labākie rezultāti no trim.


Terēze Rozenberga: „Ar visiem trim zirgiem izcīnīju uzvaras – gan atsevišķās shēmās, gan kopvērtējumā. Esmu ļoti apmierināta, un tas pat nav īstais vārds... Loģiski, ka ieguldīts smags darbs, lai to panāktu. Ar visiem trim zirgiem strādāju aptuveni divus gadus. Paldies to īpašniekiem – Jurim Mežniekam, Ainai Mainiecei un Aivaram Janovskim, – ka man dod šo iespēju startēt! Sacensības bija labi organizētas, ļoti profesionāli strādā un ir atsaucīga dīdžeju komanda – Leo un Alise, – kas nodrošina apskaņošanu, kas brīvas izvēles programmai ir būtiski. Šajās sacensībās īpašs bija tas, ka tiesāja starptautiskās kategorijas tiesnese Irina Ludina. Tā ir iespēja, neaizbraucot uz starptautiskiem mačiem, saņemt augstas klases profesionāļa vērtējumu. Mums ir svarīgs „skats no malas”, lai sajustu jaunas vēsmas vai atsvaidzinātu sen pārbaudītas patiesības. Turklāt lielisks ir modelis, ka pēc vērtēšanas sacensībās tiesnese vada arī praktisko semināru, kurā piedalīšos ar Koleru. Tā ir fantastiska iespēja, ka šādā veidā, sniedzot komentārus, tiek analizēts tieši tavs darbs. Būtu interesanti, ja šādus seminārus varētu vadīt arī mūsu pašu speciālisti, jo tepat Latvijā ir milzīgs potenciāls, ko ikdienā varbūt nenovērtējam, – pieredzējuši tiesneši, kuri bijuši arī labi sportisti un kuru zināšanas sportistiem varētu palīdzēt pilnveidot savu meistarību.”


Viena no sacensību tiesnesēm bija Irina Ludina, starptautiskās kategorijas tiesnese iejādē (3*) no Krievijas, kura divās turpmākajās dienās vadīs semināru iejādes tiesnešiem, treneriem un sportistiem. Viņa saka: „Atkal ierodoties Latvijā, šoreiz strādāt bija vēl patīkamāk, jo sacensības notika izremontētajā un gaišajā manēžā, kurā ieklāts arī ļoti kvalitatīvs segums. Patīkami, ka mazākajās shēmās ir daudz dalībnieku, kas liecina, ka iejāde Latvijā attīstās. Arī rezultāti aug, tikai ar pāris izņēmumiem dalībniekiem nebija zemāku rezultātu par 60%, kas ir labs rādītājs. Par jaunākajiem sportistiem gan jāsaka, ka viņi elementus izpilda ļoti cītīgi un salīdzinoši precīzi, bet vēl jūtas tādi kā sasaistīti. Jāstrādā pie tā, lai iegūtu drošības un viegluma sajūtu starta laikā, un tam nepieciešams ilgs laiks. Starts brīvas izvēles programmā sportistiem ir sarežģītāks par klasisko shēmu, jo sportistam kopā ar treneri vai pašam jāsastāda programma, jāizvēlas piemērota mūzika un jāprot to visu arī labi pasniegt. Ja jātniekiem tas ir sarežģītāk, tad skatītājiem – baudāmāk, tāpēc brīvas izvēles shēmu iekļaušana sacensību programmā palīdz popularizēt iejādes disciplīnu.”


Citās shēmās uzvarēja: Vidējā balva I – Linda Josta ar Chambermaid (SIA „IES”) 68,08%; Shēma II, amatieri – Līga Ģīle ar Gundegu (JSK „Temperaments”) 67,34; Shēma I, amatieri – Dina Endziņa ar Boulahrouz (JSK „Temperaments”) 68,15%; Shēma I, atvērtā klase – Agnese Kukaine ar Funky (JSK „Temperaments”) 69,63%; Jaunie jātnieki – Nora Ņukša ar Lindu (SK „GKSport”) 63,75%; Juniori – Laura Ivanova ar Monte-Cristo (JSK „Ambers”) 68,38%; Bērni – Sintija Elizabete Apsīte ar Samba Lady (JSK „Reiteri”) 68,98%.


Linda Josta: „Šodien izdevās pat necerēti labs starts. Shēmu neveidoju pārāk sarežģītu, lai labāk ir vienkāršāk, bet izpildījums – precīzāks. Tādējādi arī tika sasniegts augsts rezultāts, un tas ar katru posmu aug. Zirgs bija paklausīgs, labi iekļāvos arī izraudzītajā mūzikā. Prieks par uzvaru, tagad tikai jāturpina strādāt un gatavoties nākamajām sacensībām. Tikai vēl nezinu, kurās startēšu, jo mana pamatdisciplīna ir šķēršļu pārvarēšana, un iejādē piedalos tikai ar pašai piederošo ķēvi. Jāskatās, kā varēs visu apvienot.”


Sacensību tiesnese Edīte Rozīte: „Patīkamas sacensības. Ļoti jauki, ka varēja ierasties Irina Ludina, jo šāda speciālista klātbūtne ceļ sacensību autoritāti. Viss bija labi organizēts, un par to jāpateicas Latvijas jātnieku federācijas Iejādes sekcijas vadītājai Anitai Mangalei. Runājot par sportistu sniegumu, man patika Lindas Jostas starts, – var redzēt, ka sportiste nopietni strādā, māk glīti pasniegt shēmu, un ar katrām sacensībām rezultāti uzlabojas. Iepriecināja Terēzes Rozenbergas visi trīs starti, pārdomātas shēmas, redzams liels ieguldītais darbs. Perfekti shēmu pasniedza Kristīne Lisovska ar Chardonnay un Oksana Žguna ar Goldveju. Arī otrajā grupā redzami perspektīvi zirgi, piemēram, patīkamu iespaidu radīja pāris Laima Lāce ar Dustinov V, trešajā grupā – Linda Lejiete ar Rikardo un un Indra Gabaliņa ar Crystal. Turklāt patīkami, ka iejādē startē nu jau vairākas konkūristes, tādējādi pilnveidojot savu meistarību.”


Latvijas 2015. gada ziemas čempionāta kopvērtējums iejādē


Vidējā balva II

1. Terēze Rozenberga ar Kivi (LSVK „Harmonija”) 133,22%

Mazā balva

1. Linda Josta ar Chambermaid (SIA „IES”) 132,33%

2. Kristīne Lisovska ar Chardonnay (JSK „Kriķi”) 127,56%

3. Oksana Žguna ar Goldveju (JSK „Laimīgais pakavs”) 121,64%

Shēma III

1. Terēze Rozenberga ar Koleru (LSVK „Harmonija”) 134,87%

2. Linda Lejiete ar Rikardo (JSK „Ambers”) 132,65%

3. Indra Gabaliņa ar Crystal (JSS „Kleisti”) 130,75%

Shēma II, atvērtā klase

1. Terēze Rozenberga ar Kvarcu (LSVK „Harmonija”) 135,84%

2. Anna Vainute ar Dragūnu (JSK „Reiteri”) 131,94%

3. Laima Lāce ar Dustinov V (z/s „Tīraines staļļi”) 131,64%

Shēma II, amatieri

1. Līga Ģīle ar Gundegu (JSK „Temperaments”) 135,26%

2. Laima Lāce ar Kolardu (z/s „Tīraines staļļi”) 134,17%

3. Linda Ansule ar Weimāru (z/s „Lielceri”) 130,09%

Shēma I, atvērtā klase

1. Agnese Kukaine Funky (JSK „Temperaments”) 139,03%

2. Gundega Krīgere ar Wild Lily (SK „GKSport”) 137,26%

3. Agnese Kukaine ar Lakricu (JSK „Temperaments”) 132,92%

Shēma I, amatieri

1. Dina Endziņa ar Boulahrouz (JSK „Temperaments”) 131,77%

2. Liene Cepurīte ar Kolardu (z/s „Tīraines staļļi”) 131,24%

3. Gunita Šumska-Žagata ar Dustinov V (z/s „Lielceri”) 131,23%

Jaunie jātnieki

1. Nora Ņukša ar Lindu (SK „GKSport”) 124,67%

Juniori

1. Laura Ivanova ar Monte-Cristo (JSK „Ambers”) 133,77%

2. Laura Ivanova ar Radamiru (JSK „Ambers”) 133,51%

3. Sabīne Irbe ar Dinu (RJSK) 133,18%

Bērni

1. Rebeka Japiņa ar Basnja (z/s „Ekvi”) 134,31%

2. Ilva Lazdiņa ar Dimantu (LSVK „Harmonija”) 133,94%

3. Sintija Elizabete Apsīte (JSK „Reiteri”) 133,29%


Plašāka informācija mājaslapas sadaļā Rezultāti.


LJF Preses dienests, Dace Millere

 

 

 

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX