Rakstu ARHĪVS : 2015 :

Stīvs Gerdā beidzot izcīna pasaules kausu!


Stīvs Gerdā un Albfuehren`s Paille

Stīvs Gerdā beidzot izcīna pasaules kausu!
 
Iespējams, laimīgākais cilvēks uz planētas Zeme svētdienas pēcpusdienā bija Olimpiskais čempions, šveicietis Stīvs Gerdā, kurš savam Olimpiskajam titulam tagad pievienojis vēl vienu - Pasaules kausa trofeju. "Šo mirkli es esmu gaidījis ļoti ilgi," pēc uzvaras teica 32 gadus vecais šveicietis.
 
Fināla cīņu Gerdā uzsāka, dalot pirmo pozīciju kopvērtējumā ar ASV sportistu Ričardu Feleru, pēc pirmā raunda kopvērtējuma kārtība nedaudz pamainījās, Gerdā izvirzījās vadībā un bija vienīgais sportists bez soda punktiem kopvērtējumā. Trešā fināla otrais hīts bija ļoti aizraujoš - stabili startēja vairāki spaortisti, pirms Guredā ielēkšoja arēnā otrajā raundā, diviem sportistiem - īram Bertramam Alenam un Francijas sportistei Penelopei Leprevo bija deviņi soda punkti, kas nozīmēja, ka Gerdā var atļauties gāzt vienu šķērsli un iegūt vienu soda punktu par laiku vai gāzt divu šķēršļus un tik un tā uzvarēt.
 
"Es ilgu laiku esmu centies izcīnīt pasaules kausu,es esmu bijis tuvu vairākas reizes, šis bija trešais gads, kad fināla maršrutu uzsāku kā līderis, un šodien es atkal gandrīz salaidu visu dēlī. Ejot uz pēdējo šķērsli drīzāk jutos kā kovbojs, ne konkūrists," preses konferencē teica Gerdā.
 
Arēna Gerdā otrajā raundā jau sagaidīja kā čempionu, viss, kas viņam atlika - uzvarēt. Gerdā piepildīja gan "Thomas and Mack Center" arēnas, gan savas cerības, tiesa gan - par mata tiesu, Olimpiskais čempions ieguva astoņus soda punktus.
 
"Es negaidīju pirmo kļūdu, pēc tam starp ceturto un piekto šķērsli distance izrādījās ļoti, ļoti gara, kad bijām tikuši pāri trijniekam, domāju, ka varu ne gluži atslābt, bet varu būt mierīgs, līdz Martins Fukss no malas uzsauca "Uz priekšu, uz priekšu!" Mēs zinājām, ka es varu atļauties gāzt divus, ja neiegūstu vienu soda punktu par laika normu. Tajā brīdī es nezinu kas ar mani notika, es vienkārši lēkšoju uz finišu cik vien ātri varēju, diemžēl tur priekšā gadījās milzīgs šķērslis," smejoties teica Gerdā.
 
Gerdā droši vien negribēja trešo gadu pēc kārtas nokļūt pārlekšanā, kur būtu jācīnās ar Leprevo un Allenu, pēdējais šķērslis krita, bet laika norma netika pārsniegta un arēna atkal gavilēja.
 
Latvijas pārstāvis Andis Vārna trešajā fināla maršrutā startēja kā pirmais un abi ar KS Coradina pēc vairākiem gāztiem šķēršļiem maršrutā izstājās. Kopvērtējumā Andis Vārna ierindojās 29.vietā, bet Kristaps Neretnieks 36.vietā.

LJF Preses dienests, Ilze Jansone

foto:McCool

 

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX