Rakstu ARHĪVS : 2015 :

LJF kausa izcīņas trešā posma galvenajā maršrutā uzvar Ģirts Bricis

 

LJF kausa izcīņas trešā posma galvenajā maršrutā uzvar Ģirts Bricis


Sporta centrā „Kleisti” 6. un 7. jūnijā notika Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas sacensību trešais posms šķēršļu pārvarēšanā, poniju jāšanā un amatieriem. Sacensību galvenajā maršrutā pirmās divas vietas izcīnīja Ģirts Bricis (RJSK „Sport de Lux”), attiecīgi ar zirgiem Camparo un Barletta.


Sacensību galvenajā maršrutā ar līdz 130 cm augstiem šķēršļiem piedalījās 21 sportiskais pāris. Septiņi no tiem pamatdistanci veica bez soda punktiem un piedalījās pārlekšanā. Pirmo vietu izcīnīja Ģirts Bricis ar zirgu Camparo, pārlekšanu veicot bez soda punktiem 39,12 sekundēs. Viņš arī otrajā vietā ar Barlettu – 0/39,38. Bet trešajā vietā ierindojās lietuvietis Daniels Gutkauskis ar zirgu Lorenzo – 0/43,25.


Tādējādi pieaugušo konkurencē LJF kausa izcīņā pēc trim posmiem līderpozīcijās ir Aleksandrs Šakurovs (Rīgas jātnieku klubs) – 55 punkti, seko Ģirts Bricis (RJSK „Sport de Lux”) – 43 un Aigars Bregže (z/s „Lielceri”) – 42.


Galvenā maršruta uzvarētājs Ģirts Bricis: „Divas nedēļas biju prom, piedaloties starptautiskos mačos, kur guvu labus rezultātus. Taču novērtēju, ka zirgi nav saguruši, un nolēmu ar tiem startēt arī Latvijas Jātnieku federācijas kausa posma sacensībās. Rezultāti apliecina, ka tas bijis pareizs lēmums. Sezona ir „ieskrējusies”, jūtu, ka zirgi tai sagatavoti labi. Bet, vērtējot no starptautiskajām sacensībām nepieciešamās pieredzes viedokļa, vēlētos, ka arī mājās būtu sacīkstes, kur varētu piedāvāt maršrutus, kas augstāki par 135 cm.”


Sacensību maršrutu sastādītājs Ivo Miķelsons: „Lieliski, ka Latvijas Jātnieku federācija spēj regulāri sarīkot šīs sacensības. Priecēja lielais dalībnieku skaits, kā arī tas, ka šo dienu garumā varējām redzēt labu sportu. Rezultāti augsti, laukums labi sagatavots, arī laika apstākļi bija mums labvēlīgi. No šī posma ieguvām visi – gan sportisti, gan zirgi, gan tiesneši, jo nācās risināt arī neparastas situācijas vēja gāzto šķēršļu dēļ. Ir labi padarīta darba sajūta, gandarī tas, ka zirgi sezonas laikā tiek arvien labāk sagatavoti, un meistarības līmenis aug. Cienīga bija konkurence sacensību galvenajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem.”

Plašāka informācija par sacensību rezultātiem citos maršrutos: http://www.leflatvia.lv/web/?id=415562, http://www.leflatvia.lv/web/?id=415570, http://www.leflatvia.lv/web/?id=415575


LJF Preses dienests, Dace Millere

  

  

  

  

 

 

 

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX