Rakstu ARHĪVS : 2015 :

Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas trešais posms iejādē

 

Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas trešais posms iejādē


Sporta centrā „Kleisti” 20. jūnijā notika Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas trešā posma sacensības iejādē vairākās zirgu un jātnieku vecuma un meistarības grupās.


Sacensību sarežģītākajā shēmā Lielajā balvā startēja vienīgi Terēze Rozenberga ar zirgu Kivi (LSVK „Harmoniija”) un sasniedza rezultātu 61,43%. Ar Koleru viņa savukārt uzvarēja Shēmā III – 67,03%.


Latvijas Jātnieku federācijas Iejādes sekcijas vadītāja Anita Mangale: „Terēze Rozenberga atkal ar savu sniegumu apliecināja, ka šobrīd ir spēcīgākā Latvijas iejādē. Viņa ar zirgu Kivi pirmoreiz startēja Lielajā balvā, un tas ir atkal solis uz priekšu gan sportistei pašai, gan mums visiem kopā. Terēzes sasniegtais nav nejaušība, bet nopietns un pacietīgs darbs, sportistes uzcītība, neatlaidība un talants. To, ka viņa ir augstas klases sportiste, apliecināja arī Terēzes rezultāti nesen notikušajās Baltijas līgas sacensībās, kuras tiesāja arbitri no Igaunijas, Lietuvas un Baltkrievijas. Jācer, ka jau vistuvākajā laikā Terēzei būs arī sekotāji, jo redzam arvien jaunus zirgus ar labu potenciālu. Ja to īpašnieki un jātnieki vēlēsies veikt mērķtiecīgu darbu, tad būs arī rezultāti.

Šis sacensību posms notika Latvijas jaunatnes olimpiādes sacensību gaidās, kas notiks pēc divām nedēļām Kocēnos. Jāteic, ka šogad jāšanas sportā iejādē un šķēršļu pārvarēšanā kopā pieteicies dalībnieku rekordskaits, salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, kas liecina, ka pašvaldības apliecina lielāku interesi par mūsu sporta veidu.

Trešajā posmā nepiedalījās divas no mūsu jaunajām talantīgajām jātniecēm, un šoreiz tam ir patīkams iemesls: Laura Ivanova devusies uz Eiropas čempionātu junioriem un jaunajiem jātniekiem, bet Marija Bogačeka piedalās starptautiskās sacensībās Čehijā. Lai viņām izdodas veiksmīgi starti!

Vēlu visai jātnieku saimei priecīgus Līgo svētkus!”


Uzvarētāja Shēmā II Agnese Kukaine: „Startēju ar jaunajiem zirgiem. Funky ir ļoti labs, bet sarežģīts zirgs, kurš pieder manam vīram Andim Kukainim. Zirgs ir ļoti bailīgs, jāju ar to vairāk nekā gadu, nopirkām Holandē trīsarpus gadu vecumā, nedaudz iejātu, bet nesagatavotu iejādei. Šajā laikā izdevies panākt daudz, taču tramīgumu vēl ļoti grūti novērst. Startējot pirms tam sacensībās Jelgavā, kur bija vējš, putekļi un plīvoja karogi, zirgam bija grūti likt darīt savu darbu. Taču šoreiz tas bija mierīgāks, atgriežoties sev ierastākā atmosfērā Kleistos, kur jau bija startējis. Lai gan ziemas čempionāta vienā no posmiem mums izdevās labs starts, tagad sasniedzām visaugstāko rezultātu – 70,50%. Pirms šīm sacīkstēm intensīvi startējām, kas zirgam bija nepieciešams, lai gūtu pieredzi, bet tagad tam būs jādod pāris nedēļu atpūta, un varēsim nosvinēt Jāņus. Esmu apmierināta arī ar Latvijā iegādātās Lakricas startu, – sestā vieta ar rezultātu 66,50%. Tagad tā ir sešus gadus veca, un paši to apmācījām, sākot tikai pagājušogad.”


Mazās balvas uzvarētāja Elza Zaķe: „Starts izdevās labi. Tikai ceturto reizi ar Legolasu jāju Mazo balvu, jo sākām tai gatavoties vasaras sākumā. Ir daudzas nianses, pie kurām jāstrādā un jāuzlabo sniegums, taču virzāmies pamazām uz priekšu. Zirgam ir astoņi gadi, bet tas ir ar krietni sarežģītu raksturu, taču ar katru nākamo startu mūsu sadarbība kļūst arvien harmoniskāka un veiksmīgāka. Paldies zirga īpašniekam Guntaram Zonbergam, kurš man ļauj ar to strādāt; paldies mammai Gitai Zaķei, kura ir arī mana trenere!”


LJF kausa izcīņas III posma uzvarētāji

Lielā balva. Terēze Rozenberga ar Kivi (LSVK „Harmonija”) 61,43%. Vidējā balva I. Linda Josta ar Chambermaid (SIA „IES”) 67,19%. Mazā balva. Elza Zaķe ar Legolasu (JK „EquiLat”) 61,71%. Sēma III. Terēze Rozenberga ar Koleru (LSVK „Harmonija”) 67,03%. Shēma II, atvērtā klase. Agnese Kukaine ar Funky (JSK „Temperaments”) 70,50%. Shēma II, amatieri. Kristiāna Politere ar Glāsmu (LLU Sporta klubs) 67,50%. Shēma I, amatieri. Gunita Šumska-Žagata ar Dustinov V (RJSK) 67,67%. Shēma I, bērni. Ieva Renate Pētersone ar Karlo (LLU Sporta klubs) 68,88%. Shēma I, poniju klase. Aleksandra Pankina ar Bīnu (JSS „Kleisti”) 61,72%. Jaunzirgi, 4 g. v. Ieva Dundure ar Rafaello (LJSS) 76,40%. Paralimpiskā iejāde, Grade 1a. Mareks Jedinaks ar Princi Narcisu 65,98%.

Plašāka informācija mājaslapas sadaļā Rezultāti.

LJF Preses dienests, Dace Millere

  

  

 

 

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX