Rakstu ARHĪVS : 2015 :

PK posma sacensību otrajā dienā Latvijas sportistiem divas uzvaras

PK posma sacensību otrajā dienā Latvijas sportistiem divas uzvaras

Rīgā, sporta centrā „Kleisti” šodien, 1.augustā,  turpinājās Pasaules kausa izcīņas (PK) Centrāleiropas zonas posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā CSI2*-W/CSIYH1*. Latvijai uzvaras atsevišķos maršrutos izcīnīja Tija Alise Jurjāne ar zirgu Gracio un Ģirts Bricis ar Barletta.

Maršrutā Nr. 4 ar 120/125 cm augstiem šķēršļiem 6/7 gadus veciem zirgiem uzvaru izcīnīja Latvijas sportiste Tija Alise Jurjāne ar pašai piederošo zirgu Gracio. Otrajā vietā Kristaps Neretnieks ar Chippendale. Bet godalgoto sportistu skaitu noslēdza Mārīte Pinte ar Lakardo sestajā vietā.

Tijas tētis Pēteris Jurjāns: „Tija sāka nodarboties ar jāšanas sportu bērnībā Amerikā, Ohaijo štatā, kur toreiz dzīvojām, kopā ar savu mammu, manu kundzi Baibu. Ne tikai trenējās, bet arī strādāja stallī. Tad 1997.gadā visa ģimene pārcēlāmies uz dzīvi Latvijā. Un Tija turpināja treniņus pie Agneses Kukaines, kura viņai ir kā otra mamma. Esmu ļoti priecīgs par meitas uzvaru, un, šķiet, ka viņai jau no rīta bija nojauta par panākumu, uz ko gan patiesībā necerējām.”

Tija Alise Jurjāne: „Kādreiz apsolīju saviem zirgiem, ka kaut kad, kad kādam no tiem skanēs Latvijas himna, es piešķiršu nedēļu ilgas brīvdienas mūsu mājās, zaļā pļavā. Nezin kāpēc no rīta, pošoties uz Kleistiem, klusībā dungoju Latvijas himnu. Un apbrīnojamā kārtā izdevās uzvarēt. Mani ļoti iedrošināja un atbalstīja citi mūsu sportisti, pilnā sastāvā bija ieradusies mana komanda – Baltic Equestrian Team, un, galvenais – bija atbraucis tētis. Ļoti daudz man palīdzējis tas, ka gandrīz gadu trenējos Lietuvas sporta klubā Audruvis, kur man kā treneri palīdz brāļi Mats un Kristups Petraiši.”

Sacensību tiesnesis Dainis Līvmanis: „Tija ir viena no inteliģentākajām un pieklājīgākajām jātniecēm. Ja arī kādreiz gadās kļūdīties, viņa spēj sarunās ar tiesnešiem situāciju mierīgi atrisināt.”

Maršrutā Nr. 5, akumulācijas sacensībās uz laiku ar džokeri (130 cm), uzvaru izcīnīja Latvijas jātnieks Ģirts Bricis ar sev un Aleksandram Vasiļjevam kopīgi piederošo zirgu Barletta, ar kuru guva uzvaru jau vakar maršrutā Nr. 2. Trešajā vietā Linda Ansule ar Lemonu, piektais – Sergejs Klokovs ar Delfins.

Ģirts Bricis: „Visi zirgi, ar kuriem startēju šajās sacensībās, man ir salīdzinoši nesen un attiecīgi – ar nelielu sacensību pieredzi. Barletta ir fantastisks, centīgs un drošs zirgs, ar kuru šādu maršrutu spētu veiksmīgi izlekt arī mazāk pieredzējušāki jātnieki. Rezultāti liecina, ka esmu labi sagatavojis zirgu maršrutos ar 130 līdz 140 cm augstiem šķēršļiem. Kopā šajās sacensībās esmu izcīnījis jau trīs uzvaras, ņemot vērā arī maršrutu piecus gadus veciem zirgiem. Šajās Pasaules kausa posma sacensībās startē daudzi labi zirgi un prasmīgi jātnieki, un par katru godalgoto vietu ir krietni jāpacīnās. Ir patīkami startēt starptautiskās sacensībās savā valstī, īpaši tad, ka tu kā sportists jūti, ka organizētāju komanda strādā sportistiem, kuri ir šī pasākuma galvenās personas. Ir labi justies gaidītam un redzēt, ka par tevi rūpējas, jo jātnieki ar saviem zirgiem un sacensību ir tie, kas gādā prieku skatītājiem.”

Šīs dienas augstākajā maršrutā Nr. 6, sacensībās divās fāzēs ar 140 cm augstiem šķēršļiem, uzvaru guva Igaunijas jātnieks Reins Pills ar zirgu A Brok, otrajā fāzē sasniedzot rezultātu 0 s.p./33,13 s. Otro vietu ieguva Latvijas pārstāvis Andis Vārna ar KS Coradina – 0/33,54, trešo rezultātu uzrādīja arī mūsu sportists Kristaps Neretnieks ar For Fan – 0/36,00.

Pasaules kausa ietvaros notiek arī nacionālās sacensības jaunzirgiem, bērniem un amatieriem. Tā maršrutā ar 110 cm augstiem šķēršļiem divās fāzēs bērniem līdz 16 gadu vecumam pirmās trīs vietas izcīnīja: Laura Luīze Leinerte ar Passo (JSK „Kriķi”, Karolīna Koročkina ar Calandria (JSK „Temperaments”) un Mihails Paškovs ar Art (Rīgas JSK). Savukārt maršrutā I un II grupas amatieriem ar 105/115 cm augstiem šķēršļiem pirmajā trijniekā iekļuva: Ilze Krūmiņa ar Ge Money (JSK „EquiLat”), Kate Prizeva ar Amareta (JSK „Montepals”) un Kitija Līniņa ar Lečko (Saldus JSS).

Sacensības turpināsies svētdien, kad galvenajā, Grand Prix maršrutā ar 160 cm augstiem šķēršļiem sportisti cīnīsies par punktiem PK ieskaitē un kvalifikācijai Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm 2016. gadā. Turnīrā piedalās sportisti no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, Kazahstānas, Polijas, Zviedrijas un Latvijas.

Sacensības atbalsta: Witraktor Cat Rental, Witraktor Cat, Latvijas Zemkopības ministrija, Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija, Rīgas Dome, Arčers, Moduls Rīga, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome, Valsts Lauku tīkls, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs, Latvijas Zirgaudzētāju biedrība, Latvijas Olimpiskā komiteja, Latvijas Sporta federāciju padome, Avalon Hotel, Abora, Wess, Baltie īstie auto, Prike, Amrita, Kurzemes sēklas, Kauguru tirgus, stādaudzētava Blīdene, Laima, Keep Walking, Baltic Equestrian Team.

Plašāka informācija LJF mājaslapas sadaļā Rezultāti

LJF Preses dienests, Dace Millere

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX