Rakstu ARHĪVS : 2015 :

Latvijas pajūgu braucēji veiksmīgi startē starptautiskajās sacensībās Lietuvā

 

Latvijas pajūgu braucēji veiksmīgi startē starptautiskajās sacensībās Lietuvā

 

No 18. - 20.septembrim Viļņas pievārtē Bendoriai notika CAI 2* un CAI 3* sacensības pajūgu braukšanā, kas ir līdz šim augstākā līmeņa braukšana sporta sacensības, kas organizētas Baltijas valstīs. Sacensības organizēja Lietuvas Nacionālais pajūgu braukšanas sporta centrs.

CAI 2* sacensībās zirgu vienjūgu klasē Latviju pārstāvēja Dace Stūre ar Solēru no "Zirgaudzētavas Kocēni" un Zane Krūmiņa ar Orkānu no biedrības "Zelta rati". CAI 3* piedalījās viena Latvijas ekipāža - Anda Pavlovska ar Kristālu B. Sacensības pulcēja dalībniekus no Lietuvas, Igaunijas, Latvijas, Somijas, Krievijas un Polijas, un tās tiesāja pieci tiesneši no Polijas, Ungārijas, Latvijas un Igaunijas.
Trīs dienu kopvērtējumā uzvaru CAI 2* sacensību zirgu vienjūgu klasē trīs dalībnieku konkurencē izcīnīja Dace Stūre, otrajā vietā Zane Krūmiņa, bet trešā vieta Krievijas pārstāvei Tatjanai Podgornajai.
CAI 3* sacensībās spēcīgā desmit dalībnieku konkurencē uzvara lietuvietei Elēnai Railienei ar Windows, otro vietu izcīnīja vēl viens lietuvietis Almutis Raila ar Winetu, bet trešā vieta Polijas pārstāvim - Sebastianam Bogačam ar Parys. Anda Pavlovska kopvērtējumā ierindojās 6.vietā.

Plašāka informācija LJF mājaslapas sadaļā „Rezultāti”.

Par sacensībām stāsta sacensību tiesnese un braucēji:

Ligija Biteniece: "Piedaloties šāda līmeņa CAI2*un CAI3* sacensību tiesāšanā, es guvu lielu pieredzi, jo šīs trīs dienas bija iespēja strādāt kopā ar starptautiskās klases tiesnešiem.Tiesāt nācās dažādu valstu un dažādu klašu braucējus. Patīkami, ka Latvijas un pārējo Baltijas valstu dalībnieku līmenis ir audzis salīdzinoši ar iepriekšējiem gadiem.Labi, ka netālu no mums ir šāda vieta, kura tiek pilnveidota un attīstīta un uzņēmīgi organizatori, kas ir gatavi rīkot šādas vērienīgas sacensības."

Dace Stūre: "Sacensībās piedalījos ar zirgu Solēra , kurai šī ir pirmā sezona. Ar kopējo sniegumu esmu ļoti apmierināta un varu secināt , ka mans jaunais zirgs ir tikai jāturpina cītīgi strādāt.Visvairāk esmu apmierināta ar nobraukto maratonu, kur 4 šķērslī bijām no visiem zirgiem visātrākie."

Zane Krūmiņa: "Šī mūsu ekipāžai bija trešā reize, kad piedalāmies starptautiskās CAI sacensībās. Tā kā šoreiz Lietuvā vienlaicīgi notika gan CAI2*, gan CAI3* līmeņa sacensības, tad pirms došanās uz šīm sacensībām, rēķinājāmies ar sīvu konkurenci. Nedaudz gan izbrīnīja, ka mūsu klasē startus bija pieteikušas tikai trīs ekipāžas, bet to var izskaidrot, ka kopš maija mēneša Polijā ir bijušas vairākas CAI2* sacensībās. Sacensības , mūsuprāt, bija organizētas augstā līmenī. Patika, kā tehniskais delegāts Mareks Zaļeckis vadīja ikvakara sapulces, kurās tika doti konkrēti un skaidri norādījumi katrai dienai gan sacensību amatpersonām, gan sacensību dalībniekiem. Mums kā dalībniekiem viss bija skaidrs un saprotams.
Ar savu sasniegto rezultātu esam apmierināti, jo sākumā bijām pārliecināti, ka manēžas braukšanas rezultāts būs tāds, ka nākamajās dienās nevarēsim neko labāku sasniegt. Klusa cerība bija uz konusu braukšanu, bet tikai tik, lai pacīnītos par augstāku vietu tieši šajā disciplīnā. To ka, mūsu izcīnītā pirmā vieta šajā disciplīnā ļaus kopvērtējumā pakāpties no trešās uz otro vietu, bija patīkams pārsteigums.
Žēl, protams, ka šajās sacensībās nepiedalījās pārējās Latvijas ekipāžas, kuras ir ieguvušas iespēju startēt CAI sacensībās, bet arī tām noteikti pienāks tāds brīdis."

Anda Pavlovska: "Ar startu Lietuvā man beigusies šī sacensību sezona, kas šogad bija starptautiska - divreiz Polija un tagad - Lietuva. Izdarītais darbs šajos gados ļauj pavērt durvis tālāk un sākt skatīties plašāk, un tajā pašā laikā turpinot strādāt arvien smagāk un izglītoties vairāk, lai sniegumu uzlabotu. Jā, šobrīd ir iespējams atsevišķās disciplīnās uzrādīt kādus rezultātus, bet līdz kopvērtējumam vēl pietrūkst. Visai mūsu komandai mērķtiecīgi strādājot gan šogad, gan iepriekšējos gadus, ir izdevies noiet kādu noteiktu posmu,un tagad, rudenī, rūpīgi jāstrādā pie jaunās manēžas shēmas. Pateicoties tām kļūdām, kuras tika pieļautas sacensībās Lietuvā, ir iegūts plašs darba lauks treniņiem arī pārējās disciplīnās."

Pajugubrauksana.lv

 

 

 

 

 

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX