Rakstu ARHĪVS : 2015 :

EKVI rudens sacensības iejādē kļūst starptautiskas


lietuviešu jātniece Ruta Nemanyte, apbalvo tiesnese Tatajana Maļikova un Ekvi īpašniece Marina Žagata

 

EKVI rudens sacensības iejādē kļūst starptautiskas


27.septembrī, mijoties lietum un saulei, notika nu jau par tradīciju kļuvušās Ekvi rudens sacensības iejādē. Sacensībās piedalījās dalībnieki no Latvijas un Lietuvas, kopā - 71 starts. Lielākais dalībnieku skaits bija bērni, daudzi no viņiem piedalījās sacensībās pirmoreiz, startējot 0.shēmā.


Stāsta sacensību organizatore Ieva Aleksandrova-Eklone: “Šīs sacensības noteikti paliks atmiņā ar to, ka tajās pirmoreiz Ekvi vēsturē piedalījās Lietuvas jāšanas sporta komandas pārstāve ar 4 zirgiem. Viņa arī “paņēma” lielāko daļu apbalvojumu, uzliekot augstu latiņu mūsu jātniekiem, kurp tiekties.

Iepriecina kuplais dalībnieku skaits, kas pieaug ar katrām sacensībām. Nākamgad sacensības būs jāsāk agrāk, citādi pēdējie “mazo” maršrutu dalībnieki startēja jau pilnmēness apspīdēti.

Esmu ļoti pateicīga mūsu ilggadējiem atbalstītājiem “Dansukker”, kuri gādā gan dāvanas mūsu uzvarētājiem, gan piedāvā cukurgraudiņus pie reģistrācijas visiem dalībniekiem. Vēl mūsu atbalstītāju vidū bija lauksaimniecības produkcijas tirdzniecības uzņēmums “Scandagra”, kas apdāvināja visus “iesācēju” maršruta dalībniekus, A/S “Dzintars”, kurš parūpējās par specbalvām visiem vīriešu kārtas dalībniekiem un apdāvināja arī 1.-3. vietu ieguvējus ar kosmētikas produktiem un smaržām.

Drusku žēl, ka gandrīz visas zirgam.lv dāvātās balvas aizceļoja uz Lietuvu, bet viņi nebija pazīstami ar NAF produktiem, tā kā – pavērām plašākas reklāmas iespējas mūsu atbalstītājam.

Īpaši vēlos atzīmēt “Dr. Paklans” smaidīgās dāmas, kuras uz ugunskura katlā vārīja tēju visiem dalībniekiem veselības stiprināšanai un bija sarūpējušas balvas ne tikai 1.-3. vietu ieguvējiem, bet arī visiem dalībniekiem – deguna pilienus . Tas bija patīkams pārsteigums!

Savukārt, savu balvu - “Zelta zirgs” piespraudi - šoreiz atdevu Antrai Zariņai – viņa ir atsākusi jāt pēc 15 gadu pārtraukuma, ar lielu atbildību trenējas un ar cieņu un rūpību izturas pret zirgiem. Turklāt viņa startēja 1.shēmā ar zirgu Brasļet ar ļoti pieklājīgu rezultātu – 62,14%.

Bet nenoliedzami lielākais mūsu atbalstītājs bija Carnikavas novada Dome, jo viņi mūs atbalstīja finansiāli, kā rezultātā mēs varējām izgatavot krāšņas rozetes un kausus uzvarētājiem, kā arī segt vēl citus ar sacensībām saistītos izdevumus.”


Lietuviešu komandas pārstāves Rutas Nemanienes sajūtas sacensību laikā: “Mēs gribējām pie Jums atbraukt jau pavasarī, bet tikām tikai tagad. Atvedām četrus zirgus, ar kuriem startē Ruta Nemanyte, lai viņiem parādītu citas sacensību vietas un pieradinātu pie sacensību atmosfēras. Ja trīs zirgi jau “uzvedās labi”, tad ar ceturto tomēr bija problēmas, viņš uztraucās un neveica visus elementus precīzi. Liels paldies par vērtīgajām balvām – ļoti interesants, šķiet, NAF ķiploku pulveris, par tādu nebijām dzirdējuši. Labi, ka Jums ir tik daudz atbalstītāju – pat “Dzintars” kosmētika. Malači. Sacensības labi noorganizētas. Paldies! Brauksim ciemos atkal.”


Sacensību galvenā tiesnese Anita Mangale: “Jūs esat lieli malači, ka rīkojat sacensības. Ar katru gadu uzlabojas sacensību organizācija, programma un jātnieku meistarība. Par šīm sacīkstēm jau ir uzzinājuši visi, kas interesējas par iejādi. Galvenais – nemest plinti krūmos un turpināt augt kvalitātē. Prieks būs klāt un tiesāt Jūsu sacensības!”


“Ekvi” staļļa īpašniece, sacensību rīkotāja un dalībniece Marina Žagata:”Man kā trenerei bija prieks salīdzināt audzēkņu sniegumu ar startiem pavasarī - daudziem rezultāti ir uzlabojušies. Tas nozīmē, ka varam pāriet uz nākamo pakāpi darbā.

Sacensības mājās nekad nav vieglas. Audzēkņiem tās ir liels pārbaudījums, jo nestāvu klāt un nekontrolēju viņus iesildē, - nevaru veltīt tam laiku, jo ir jārūpējas par sacensību norisi. Tāpēc viņiem pašiem ir jāsagatavo zirgi un jāizrēķina nepieciešamais iesildes laiks. Tas ir vērtīgs treniņš izbraukuma sacensībām. Protams, mazajiem gadījās arī pa kādai ķibelei un dažiem iesildīties sanāca tikai 5 minūtes, bet no kļūdiņām mācāmies.

Nav viegli sacensību rīkošanas laikā startēt, tāpēc, paldies palīgiem, kuri sagatavoja man zirgu.

Paldies visai “Ekvi” komandai sacensību tapšanā. Bez komandas nebūtu sacensību!”


Sacensību uzvarētāji:

3.shēma – Ruta Nemanyte (LTU, s/k Mirazas) ar Radzi – 66,91%,


2.shēma pieaugušie – Ruta Nemanyte (LTU, s/k Mirazas) ar Bavaras - 69,67%, 2.shēma bērni – Laura Volfa(LAT, “Drostalas”) ar Vinaldu - 62,42%,


1.shēma pieaugušie Ruta Nemanyte (LTU, s/k Mirazas) ar Erotic Plius - 68,04%, 1.shēma bērni – Nauris Klāviņš(LAT, “Drostalas”) ar Vinaldu -64,46%, 1.shēma beztrenžu grupa – Elza Timofejeva(LAT, “Ekvi”) ar Peli – 65,09%.

Plašāka informācija LJF mājaslapas sadaļā „Rezultāti”.


Sagatavoja I.Aleksandrova-Eklone

Foto autore - Jūlija Trušus


jātnieki dodas uz apbavošanu


jātnieki iesildes laukumā


jaunākā dalībniece Darja Žagata ar mammu un treneri vienā personā - Marinu Žagatu


pēdējie starti pinmēness gaismā ;)

 

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX