Rakstu ARHĪVS : 2016 :

Sākusies šāgada jāšanas sporta sacensību sezona

 

Sākusies šāgada jāšanas sporta sacensību sezona

Sestdien, 23. janvārī, sporta centra “Kleisti” slēgtajā manēžā notika Latvijas Jātnieku federācijas ziemas sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Galvenajā sacīkšu maršrutā uzvarēja Ģirts Bricis ar zirgu Chackmate Scaldian. Šāgada sacensību sezona ir sākusies!

Sacensību augstākajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem pamatdistanci bez soda punktiem veica četri sportiskie pāri, kuri kvalificējās pārlekšanai. Uzvaru izcīnīja Ģirts Bricis ar zirgu Chackmate Scaldian (RJSK “Sport de Lux”), kurš arī tagad bija nekļūdīgs un sasniedza arī ātrāko laika rezultātu – 0 s.p./36,80 s. Otro vietu ieguva Aleksandrs Šakurovs ar Aleju (Rīgas jātnieku klubs) – 4/38,46. Interesanti, ka Ģirtam nācās sacensties pašam ar sevi, jo sportists startēja ar trim zirgiem, un tā viņš ar Caprie ierindojās trešajā vietā – 4/40,62, bet ar Donau viņam ceturto vietu garantēja pamatmaršruta rezultāts.

Citos maršrutos uzvarēja: Nr. 1, šķēršļu augstums 100 cm, 2 fāzēs – Nikola Alīna Djubina ar Jasmin (“Baltic Equestrian Team”); Nr. 2., 110 cm, ātruma – Anna Šellere ar Aldari (JSK “Telfas”); Nr. 3, 120 cm, 2 fāzēs – Ģirts Bricis ar Donau (RJSK “Sport de Lux”).

Vairāku godalgoto vietu ieguvējs Ģirts Bricis: “Sākusies jauna sezona, un mazajos maršrutos parādās jauni sportisti un zirgi, veidojas jaunas sadarbības, kas iepriecina. Tie ir pirmie mači, un it kā jau var sākt skatīties un vērtēt, kas notiks sezonas turpinājumā, taču īstos secinājumus varēs izdarīt, tikai tuvojoties pavasarim, jo daudziem sportistiem nav ziemā piemērotu apstākļu, kur trenēties manēžā. Tāpat arī jaunie zirgi aukstumā nejūtas sevišķi labi un nevar parādīt labāko sniegumu. Varētu vēl vēlēties, lai piepulcētos un papildinātu konkurenci jauni sportisti maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem, jo tikai atsevišķiem pieredzējušiem jātniekiem sagatavoti jauni zirgi, un lielāku izmaiņu dalībnieku sastāvā nav.”

Otrā maršruta uzvarētāja Anna Šellere: “Starts sacensībās izdevās, neskatoties uz to, ka ziemā trenējamies bez manēžas un nevar strādāt pie lēcieniem. Taču mans zirgs jutās un lēca labi. Sacensības bija labi organizētas, interesanti maršruti. Patīkami, ka startējām tik lielā dalībnieku pulkā, neskatoties uz lielo aukstumu.”

Prieks, ka, neskatoties uz auksto laiku, uz sacensībām bija ieradušies daudz dalībnieku, tajā skaitā arī no tālākiem staļļiem, ne tikai no Pierīgas sporta klubiem.

Maršrutu sastādītājs Egils Broks: “Šīs bija pirmās sacensības šogad, un tāda kā iesildīšanās pirms Ziemas čempionāta. Tāpēc arī maršrutus liku “iesildošus”. Iekļāvu distancēs arī trīskāršo sistēmu, kas paredzēta čempionātā, tikai tagad veidoju to vieglākajā formā. Taču galvenais, – vēlos uzteikt visus sportistus, kuri atbrauca lielā skaitā un ar centību startēja, jo aukstais laiks dažu labu varēja arī nobaidīt.”

Paredzēts, ka LJF nākamās ziemas sacensības konkūrā notiks 6. februārī.

LJF Preses dienests, Dace Millere



 

 

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX