Rakstu ARHĪVS : 2016 :

Sākas LJF kausa izcīņas sezona iejādē

 

Sākas LJF kausa izcīņas sezona iejādē

Sestdien, 30. aprīlī, sporta centrā “Kleisti” notika Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas pirmā posma sacensības iejādē.

Atsevišķās shēmās pirmās vietas ieguva: Vidējā balva II – Terēze Rozenberga ar Kivi (JSK “Mežstrazdiņi”) 65,83%; Mazā balva, vidējais aplis – Airisa Penele ar Licenciado JF (z/s “Lielceri”) 68,07%; Mazā balva, mazais aplis – Laura Ivanova ar Lord Rubinstein (JSK “Amber”) 64,87%; Shēma III – Laura Ivanova ar Gardumu (JSK “Ambers”) 67,07%; Shēma II, atvērtā klase – Sintija Ģīle ar Gundegu (JSK “Temperaments”) 68,17%; Shēma II, amatieri – Līga Ģīle ar Gundegu (JSK “Temperaments”) 67,08%; Shēma I, bērni – Aleksandra Sīle ar Dinu (RJSK) 68,25%; Shēma I, atvērtā klase – Sabīne Saļma ar Monako (JK “Erceni”) 61,83%; Shēma I, amatieri – Gunita Šumska ar Dustinov V (z/s “Lielceri”) 66,58%; Jaunzirgi, 4 g. v. – Līga Ansonska ar Leģionu (LLU) 65,00%; Jaunzirgi, 5 g. v. – Ieva Dundure ar Rafaello (LJAA) 74,00%.

Plašāka informācija LJF mājaslapas sadaļā Rezultāti.

Terēze Rozenberga ar Kivi startēja sacensību sarežģītākajā shēmā, Vidējā balvā II: “Kopš strādāju kopā ar treneri Gunu Loju, Kivi katros mačos izdodas ko pielikt klāt savā sniegumā, izpildīt kādu jaunu uzdevumu, un ir pamanāmi uzlabojumi, par ko ir prieks gan man, gan trenerei, gan zirga īpašniekam Jurim Mežniekam. Zirgs ir uz sadarbību vērsts, izpildīja visu, ko liku, un, ja arī bija kādas kļūdiņas, tās attiecas vairāk uz mani. Arī Kvarc arī ir malacis, lai gan nav tik talantīgs no dabas kā viņa tētuks, tomēr centīgs, un arī viņu arī katrās sacensībās tagad izdodas pakāpties puspakāpienu uz augšu, šogad startējam III grupā, un šajās sacensībās sasniedzām trešo rezultātu.”

Airisa Penele ar Licenciado JF piedalījās tikai otrajās sacensībās, un piesaistījusi uzmanību ar abu kopējo sniegumu. Sportiste stāsta: “Zirgs atceļoja no Spānijas pagājušā gada augustā, un tā īpašniece Jekaterina Meļņika, kura kādreiz trenējās pie manis, nodeva to manā rīcībā, tādējādi atgriežoties jāšanas sporta apritē zirgu īpašnieces statusā. Licenciado ir deviņus gadus vecs, pārstāv Andalūzijas šķirni (jeb PRE). Viņš ir inteliģents, strādīgs, bet karstasinīgs, un tādējādi atšķiras no Latvijas šķirnes zirgiem. Taču man laikam paveicies, ka visi zirgi, kas man bijuši, ir strādīgi, un šajā jomā viņi neatšķiras. Protams, patīkami iegūt pirmo vietu, bet sacensībās tas man nav svarīgākais. Būtiskākais ir pieradināt zirgu pie sacensību atmosfēras, uzzināt tiesnešu viedokli un veidot dialogu, jo arī viņiem tas ir pārbaudījums – vērtēt šādas atšķirīgas šķirnes zirgu.”

Laura Ivanova uzvarēja divās shēmās: “Mazajā balvā uzvarēju ar trīspadsmitgadīgo zirgu Lord Rubinstein, kurš pieder Aivaram Muravskim. Startējam šādas sarežģītības shēmā pirmo gadu, tāpēc varu atzīt, ka izdevās labs starts, lai gan vēl tika pieļautas kļūdas. Shēmā III ieguvu pirmo vietu ar Gardumu, kura īpašnieks ir Juris Savickis. Zirgs ir astoņus gadus vecs, un pirmo gadu startējam šajā shēmā, bet pagājušogad guvām uzvaru Baltijas kausā II shēmā, un turpinājām iet tālāk. Zirgs ir paklausīgs, mums izveidojusies laba sadarbība. Kopumā rezultāti bija labi, jo visu ziemu esam kārtīgi trenējušies. Tagad gaidām nākamās sacensības, kas notiks āra laukumos.”

LJF Iejādes sekcijas vadītāja Anita Mangale: “Diemžēl pirmā posma sacensības neizdevās sarīkot āra apstākļos. Esam jau noguruši no manēžas, gribas tikt āra gaisā, lielākā plašumā. Tomēr pēc lietus laukumi nebija tādā kvalitātē, lai tajos varētu aizvadīt sacensības. Tāpēc nolēmām tās pārcelt uz manēžu. Ja ilgāku laiku jau runājam par iespējamo paaudžu maiņu mūsu iejādē, tagad redzams, ka esam nokļuvuši pie pagrieziena punkta un virzāmies uz augstāku līmeni, jo Mazajā balvā jau startēja seši sportisti, visi no Latvijas, turklāt nepiedalījās divas potenciālās konkurentes. Šosezon visi sacensību nolikumi veidoti tā, lai mēs varētu sagatavoties Baltijas kausa sacensībām, kas šogad notiks trīs posmos, un pirmais no tiem – 11. un 12. jūnijā Igaunijā. Programmā tiek aptverti visi līmeņi, – sākot no pieaugušajiem līdz bērniem un amatieriem. Varētu vēlēties plašāku jaunzirgu konkurenci, jo viņi mums ir, tikai vairāk jāparāda sacensībās. Rezultāti bija labi, jo lielākoties sniedzās virs 60% procentiem, kas ļauj saņemt punktus konkursā Latvijas labākais jātnieks, kā arī tā ir robeža, kas ļauj kvalificēties dažāda ranga starptautiskām sacensībām, un vēlamies ievērot šo vispārpieņemto praksi.”

Šogad LJF kausa izcīņa notiks trīs posmos, un nākamās sacīkstes paredzētas 21. maijā.

LJF Preses dienests, Dace Millere

  

 

 

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX