Rakstu ARHĪVS : 2016 :

Tuvojas gada svarīgākais notikums Latvijas jāšanas sportā - Centrāleiropas zonas posms​ šķēršļu pārvarēšanā

Tuvojas gada svarīgākais notikums Latvijas jāšanas sportā - Centrāleiropas zonas posms​ šķēršļu pārvarēšanā

No 28.-31.jūlijam sporta centrā Kleisti risināsies Pasaules kausa Centrāleiropas zonas posms (CSI2-W) šķēršļu pārvarēšanā. Paredzams, ka sacensībās piedalīsies sportisti no astoņām valstīm ar vairāk nekā 100 zirgiem.

Šogad dalībnieki sacentīsies deviņos maršrutos ar kopējo balvu fondu vairāk nekā 40 000 eiro. Galvenā izcīņa notiks Grand Prix Rīga maršrutā ar 160 cm augstiem šķēršļiem, kas risināsies svētdien, 31.jūlijā. Tā rezultāti labākajiem dos kvalifikācijas punktus PK Centrāleiropas līgas kopvērtējuma tabulā, pasaules labāko konkūra jātnieku Longines reitingā un kvalifikācijā Eiropas čempionātam.

Lai sagatavotu jāšanas laukumu gaidāmajām sacīkstēm, sporta centrā Kleisti šobrīd noris nopietni sagatavošanās darbi. Tā kā Kleistu lielais sacensību laukums ir viens no retajiem Eiropā palikušajiem jāšanas laukumiem ar dabisko zāles segumu, tas ir nopietni jākopj. Lai zirgiem, pārvarot augstus šķēršļus, neslīdētu kājas, zāles segums tiek nostiprināts konkūra un iesildes laukumos ar speciāli izsijātām smiltīm. Izmantojot šādu metodi, zāles segums kļūst stabilāks lietus laikā, savukārt, sausos laikapstākļos - elastīgāks.

LJF, Kate Ansone

Foto un video: Andrejs Bistrovs

 

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX