Rakstu ARHĪVS : 2016 :

Latvijas jātniekiem astoņas uzvaras starptautiskās sacensībās Polijā

Latvijas jātniekiem astoņas uzvaras starptautiskās sacensībās Polijā
 
Latvijas jātnieki veiksmīgi aizvadījuši starptautiskas (CSI3*, CSI2*, CSI1* un CSIYH1*) sacensības "Baltica Spring Tour 2015" Polijā, kas risinājās trīs nedēļas (16.05.-5.06.2016.), kopumā Latvijas jātnieki izcīnīja astoņas uzvaras dažāda līmeņa sacensību maršrutos.
 
Pirmājās divās nedēļās Latviju pārstāvēja Laura Penele ar trīs zirgiem Dundas V.D.M. (CSI1*), Lelois (CSI1*) un Flipperboy (CSIYH1*), vislabāko sniegumu sportiste parādīja ar zirgu Dundas V.D.M. otrajā nedēļā visus trīs sacensību pamatmaršrutus veicot bez soda punktiem un izcīnot 1.vietu, 6.vietu un 7.vietu. Sportistei arī 1.vieta ar zirgu Flipperboy jaunzrigu maršrutā sacensību pirmajā nedēļā. Jaunzirgu maršrutos pirmās vietas izcīnīja visi sportisti, kuri maršrutu veica bez soda punktiem.
 
Pirmajā nedēļā "Baltic Spring Tour 2015" startēja arī Ģirts Bricis ar zirgiem Carlord (CSI2*), Berlini (CSI1*) un Caprie (CSI2*), Bricim labākie rezultāti 6.vieta ar zirgu Carlord 140 cm maršrutā un 7.vieta ar Berlini 120 cm maršrutā. Kate Ansone sacencībās startēja ar vienu zirgu - Lakardo (CSI1*) un ieguva 7.vietu maršrutā ar šķēršļu augstumu 125 cm divās fāzēs.
 
Dainis Ozols sacensībās piedalījās ar zirgiem Cristal (CSI2*) un Akvelins (CSIYH1*), Ozols labākos rezultātus sasniedz jaunzirgu maršrutos ar zirgu Akvelins. Elīza Gaisa startēja ar ķēvi Equandani un labāko rezultātus sasniedza sacensību noslēgumā startējot mazā apļa Grand Prix maršrutā ar šķēršļu augstumu 135 cm (Tabula A) un iegūstot 10.vietu, maršrutu veicot ar 4 soda punktiem.
 
Andis Vārna startēja pēdējās divās sacensību nedēļās ar četriem zirgiem D.Fradin (CSI3*), KS Coradina (CSI3*), Dendelin (CSI3*) un Conquesta (CSIYH1*). Vārna ieguva divas pirmās vietas jaunzirgu maršrutos ar Conquesta un no Latvijas sportistiem uzrādīja labākos rezultātus lielā apļa Grand Prix maršrutos ar ķēvi KS Coradina - attiecīgi 20.vietu otrajā nedēļā, pamatmaršrutu veicot ar četriem soda punktiem un 15.vietu pēdējā sacensību dienā, pamatmaršrutu veicot ar četriem soda punktiem, sartējot ļoti nopietnā konkurencē pasaules reitinga ieskaitē.
 
Pēc ilgākas pauzes starptautiskās sacensībās startēja arī Kristaps Neretnieks ar četriem zirgiem Baccaratzz (CSI1*, CSIYH1*), For Fan (CSI3*), Zidane D (CSI3*) un Excenel V (CSI3*). Otrajā nedēļā sportists uzrādīja stabilu sniegumu ar zirgu Baccaratzz visas sacensību dienas mazā apļa maršrutus veicot tīri un izcīnot divas pirmās un vienu ceturto vietu, arī pēdējā nedēļā, lecot jaunzirgu konkurencē, Baccaratzz viena pirmā vieta. Lielā apļa maršrutos Neretniekam vislabākais sniegums šajās sacensībās ar ērzeli Excenel V - trešā vieta pasaules reitinga ieskaites maršrutā otrajā sacensību nedēļā (145 cm) un pirmā vieta pasaules reitinga ieskaites maršrutā trešajā nedēļā (150 cm).
 
"Ar rezultātiem šajās sacensībās esmu apmierināts, sevišķi ar Baccaratzz ļoti stabilo sniegumu un jauno zirgu Excenel V un Zidane D sniegumu. Sadarbība ir tikko sākusies un kopā mums vēl ļoti daudz jāstrādā, bet sākums ir pozitīvs," saka Neretnieks.
 
Sacensības norisinājās ļoti krāšņā vietā - Ciekocinko zirgaudzētavā, kas atrodas 5 km attālumā no Baltijas jūras, ir pieskaitāma Ziemeļu nacionālā parka UNESCO mantojumam, un ir Polijas Agrotūrisma programmas sastāvdaļa. Staļļu īpašniece Sandra Pivovarčuka-Baluka, pati būdama Polijas konkūra izlases jātniece, vislielāko uzsvaru liek tieši uz starptautisku jāšanas sporta turnīru rīkošanu un sporta zirgu audzēšanu.
 
Plašā audzētava pilnībā atjaunota gan par privātajiem, gan Eiropas fondu līdzekļiem. Tās īpašnieki var lepoties ne tikai ar pasaules augstākā līmeņa segumu (smilts, tekstils, silikons) jāšanas manēžā, divām lielām sacensību arēnām, bet arī ar pieczvaigžņu viesnīcu, kas atrodas tieši turnīra norises vietā un ir paredzēta jātniekiem, zirgu īpašniekiem un sponsoriem. Sacensībās šogad pieteikti 580 zirgi no teju 20 valstīm.
 
Detalizēti sacensību rezultāti pieejami šeit:
https://zawodykonne.com/zawody/31/tour/15
 
Video no pēdējās nedēļas Grand Prix maršruta:
http://www.swiatkoni.pl/videos/1726,retransmisja-grand-prix-5062016.html
 
Video no pēdējās nedēļas lielā apļa LR maršruta:
http://www.swiatkoni.pl/videos/1719,retransmisja-gold-tour-4-lr-class-3062016.html
 
Foto publicitātes (Baltica Spring Tour)
 
Ilze Jansone, Kate Ansone, Latvijas Jātnieku Federācijas Preses dienests

 

 

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX