Rakstu ARHĪVS : 2016 :

Andis Vārna izcīna uzvaru Pasaules kausa posma Grand Prix maršrutā

Andis Vārna izcīna uzvaru Pasaules kausa posma Grand Prix maršrutā

Latvijas jātniekiem PK posma sacensības Tallinā (CSI2*W, CSIU25 un CSIYH1*), kas norisinājās no 7.-9.oktobrim, noslēgušās ar divām izcīnītām uzvarām un vairākām godalgām dažāda līmeņa maršrutos. Nozīmīgākais panākums šoreiz Andim Vārnam, kurš sacensību pēdējā dienā, svētdien, izcīnīja uzvaru galvenajā Grand Prix maršrutā ar ķēvi KS Coradina.

Grand Prix ar 140-160 cm augstiem šķēršļiem, kur sportisti cīnījās par punktiem Pasaules kausa ieskaites kopvērtējumā, startēja 26 pāri, bet saīsinātajai pārlekšanas distancei kvalificējās tikai četri. Pārlekšanā ātrākais bija Andis Vārna, par 0,21 sekundi pārspējot šī gada Rīgas PK posma uzvarētāju, lietuvieti Zigmantu Šarku ar zirgu Aster, kurš paika otrais. Kā trešā uz pjedestāla kāpa Krievijas pārstāve Marija Bibikova.

Otru uzvaru Latvijai svētdien CSIU25 (jātnieki līdz 25 gadu vecumam) finālā ar 135 cm augstiem šķēršļiem guva Laura Penele ar zirgu Dundas V.D.M., bet 4.vietu ar zirgu Korida šeit izcīnīja Mārtiņš Pilders. Penelei ar Dundas V.D.M. arī 4.vieta sacensību pirmajā un 8.pozīcija otrajā dienā.

Pirmajā dienā jaunzirgu konkurencē (CSIYH1* - 125/130 cm) Ģirts Bricis ar zirgu Berlini ierindojās godagotajā astotajā pozīcijā, bet nākamajā dienā jaunzirgu ieskaitē 3.vietu izcīnīja Krista Kliesmete ar zirgu Camerlane.

Juniore Sabīne Siliņa U25 ieskaitē otrajā turnīra dienā ieņēma augsto piekto pozīciju ar zirgu Kalgari.

Kopumā Latviju Tallinā pārstāvēja divpadsmit jātnieki – Andis Vārna, Laura Penele, Sabīne Siliņa, Ģirts Bricis, Mārtiņš Pilders, Krista Kliesmete, Kristīne Egle, Anna Arhipova, Monta Pareiza, Anna Šellere, Sintija Semeņkova un Jolanta Ādamsone, bet PK posma izcīņā piedalījās tikai Vārna.

Nākamais PK posms risināsies šonedēļ Šauļos.


Rezultāti:  http://online.equipe.com/en/competitions/18207
 

Foto: publicitātes (Tallinn International Horse Show)

Informāciju sagatavoja: Kate Ansone, LJF Preses dienests

 

 

 

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX