Rakstu ARHĪVS : 2017 :

LJF kausa izcīņas otrais posms iejādē

 

LJF kausa izcīņas otrais posms iejādē

Sestdien, 27. maijā, sporta centrā “Kleisti” notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas otrā posma sacensības iejādē.

Sacensību sarežģītākajā shēmā – Lielajā balvā startēja tikai viena dalībniece, kura spējusi zirgu sagatavot tik augstā līmenī, – Terēze Rozenberga ar zirgu Kivi no jātnieku sporta kluba “Mežstrazdiņi”, sasniedzot rezultātu 66,467%.

Terēze Rozenberga: “Man ir liels prieks, ka pamazām ar Kivi atbrīvojamies no viņa vecajām “fobijām”, tās bija piruetes pa kreisi, piafē un citi elementi. Zirgs arvien vairāk nomierinās, bet nevis atslābinās no darba, viņš arvien vairāk sāk mani saklausīt, varu vairāk kontrolēt viņa darbības. Agrāk Kivi bija tāds kā pats par sevi, tagad strādājam kopā. Ļoti daudz šajā procesā palīdzēja zirgu fizioterapeits Filips Lomaks no Vācijas, kurš šobrīd uz Latviju brauc reizi pusgadā. Paldies Kivi īpašniekam Jurim Mežniekam, kurš šo sadarbību atbalsta! Zinām, ka Filips ir ļoti pieprasīts pasaulē, tāpēc ir gandarījums, ka viņš brauc arī pie mums, un rezultāts ir fantastisks. Ar katru seansu, kurā Filips darbojas ar zirgu, ir jūtams rezultāts. Tāpat ir lieliska sadarbība ar treneri Gunu Loju, kurai ir ļoti radoša pieeja katrai problēmai, kas saistīta ar zirga uzvedību konkrētā situācijā. Man liels prieks nevis par to, ka sasniedzu konkrētus rezultāta procentus, bet par to, ka arvien labāk saprotos ar zirgu, un pa maziem solīšiem ejam sadarbībā tālāk.”

Latvijas Jātnieku federācijas Iejādes sekcijas vadītāja Anita Mangale: “Šī posma sacensības bija kā ģenerālmēģinājums Baltijas līgas sacensībām, kas 10. un 11. jūnijā notiks Kleistos. Personīgi man ir gandarījums, ka pēdējā laikā mums ir stabils dalībnieku skaits Mazajā balvā un Vidējā balvā, un noticis tāds kā izrāviens, kad jau lielākā konkurencē varam strādāt uz kvalitāti. Domāju, ka to veicinājis sacensību organizatoriskais līmenis, ko novērtējušas arī Lietuvas sportistes, nu jau regulāri braucot sacensties pie mums. Dalībnieku ir ļoti daudz, un šobrīd ejam uz to, lai sacīkstes rīkotu divās dienās, kā tas bija pirmajā posmā. Šoreiz mūs izglāba labie laika apstākļi un iespēja startēt uz diviem laukumiem, taču tik un tā sacīkstes risinājās no agra rīta līdz vēlam vakaram. Priecē, ka iejāde arvien vairāk interesē sportistiem, un to novērtē. Jāuzteic konkurence Shēmā III, kur piedalījās 28 sportiskie pāri, un jācer, ka pēc neilga laika trešā daļa no šiem dalībniekiem varēs startēt Mazajā balvā, kas ir jau nopietns līmenis. Paldies visiem, kas piedalījās sacensību organizēšanā – tiesnešiem, sekretariātam, laukuma darbiniekiem un citiem – par kvalitatīvu darbu un izturību garās dienas laikā! Tagad sportistus aicinu gatavoties Baltijas līgas sacensībām un aizstāvēt Latvijas vārdu tajās.”

Otrajā posmā citās disciplīnās uzvaras izcīnīja: Vidējā balva I – Airisa Penele ar zirgu Licenciado JF (z/s “Lielceri” 66,491%; Mazā balva – Anastasija Titova ar Flamenko (RJSK) 65,833%; Shēma III – Agnese Kukaine ar Funky (JSK “Temperaments”) 67,748%; Shēma II, amatieri – Gunita Šumska-Žagata (z/s “Lielceri”) 67,656%; Shēma II, atvērtā klase – Aleksandra Sīle ar Lauren (RJSK) 66,547%; Shēma I, bērni – Aleksandra Sīle ar Lauren (RJSK) 69,750%; Shēma I, atvērtā klase – Terēze Rozenberga ar Pegasus Dream Dancer (JSK “Mežstrazdiņi”) 67,083%; Shēma I, amatieri – Dina Endziņa ar Camelot (JSK “Temperaments” 68,000%; Jaunzirgi līdz 4 g. v. – Tatjana Maļikova ar Camellia (RJSK) 74,20%; Jaunzirgi līdz 5 g. v. – Airisa Penele ar Latoci Sekret (z/s “Lielceri”) 76,40%; Jaunzirgi līdz 6 g. v. – Ieva Dundure ar Rafaelo (JSK “Potenciāls”) 62,40%.

LJF kausa izcīņas sacensības notiks trijos posmos četros līmeņos (LJF kauss, Vidējais aplis, Mazais kauss, Cerību kauss). Pēdējais, izšķirošais posms paredzēts 10. augustā.

Plašāka informācija – mājaslapas sadaļā Rezultāti.

LJF Preses dienests, Dace Millere

  

 

 

 

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX