Rakstu ARHĪVS : 2017 :

‘’Baltijas kauss 2017’’ II posms un ‘’Ķekavas Domes kauss 2017’’ pajūgu braukšanā

 

‘’Baltijas kauss 2017’’ II posms un ‘’Ķekavas Domes kauss 2017’’ pajūgu braukšanā


No 7. -8.jūlijam Ķekavā, biedrības ‘’Zelta rati’’ sacensību vietā notika zirgu pajūgu braukšanas sacensības ‘’ Baltijas kauss 2017’’ II posms un ‘’Ķekavas Domes kauss 2017’’ kausa izcīņa. Sacensības ‘’Baltijas kauss 2017’’ dalībnieki ar braukšanas prasmi un iemaņām varēja sacensties trīs līmeņos . H līmenī ( augstākajā) paredzēta 3* sacensību shēma gan vienjūgiem , gan divjūgiem , maratons ar 6 šķēršļiem un konusu maršruts ar sistēmām. Attiecīgi M līmenī ( vidējais) paredzēta 1* sacensību shēma manēžas braukšanā , vieglāks konusu maršruts ar lēnāku laika normu un maratons ar 4 šķēršļiem. Savukārt L ( mazais) līmeņa dalībnieki maratonu nebrauc, bet gan sacenšas manēžas braukšanā ar nacionālo shēmu un vieglu konusu maršrutu. Sacensībās ‘’Baltijas kauss 2017’’ II posmā piedalījās Latvijas un Lietuvas braucēji. Sacensību H līmenī šoreiz kā nekad sacentās divi divjūgi. Pēc trīs disciplīnu rezultātiem pārāka bija Lietuvas ekipāža ar zirgiem Geizeris un Mangas, kurus vadīja braucējs Sergejus Feoktistovas ar palīgu Vygintas Kozlovski. Otrā labākā ekipāža bija Dzintra Blūma ar zirgiem Riccu un Ragaccu un palīgiem Gunti Priedi un Juri Juhņēviču. Sacensību M līmenī sacentās divas Latvijas braucējas. Tās bija, Aiga Ozoliņa un Anita Tašiņa ar saviem palīgiem Olgu Gaičonoku un Zigmundu Tašiņu. Šoreiz sportiskā veiksme bija Aigas un ponijmeitenes Mimī pusē un izcīnīta 1.vieta. Visvairāk dalībnieku bija L klasē. Tajā kopējā konkurencē piedalās jaunie zirgi un poniji, jaunie braucēji un tie , kuri vēl nav gatavi startēt maratona disciplīnā, bet labprāt vēlas braukt manēžas braukšanu un konusus. Šoreiz savstarpēji sacentās piecas ekipāžas. Pēc rezultātu kopvērtējuma 1.vietā Zigmunds Tašiņš ar Domingo, 2.vietā Anita Tašiņa ar Dragreisu, 3.vietā Sintija Pučkova ar Debru.

Sacensību ‘’Baltijas kauss 2017’’ ietvaros bija iekļauta ‘’Ķekavas Domes kausa 2017’’ izcīņa. Tā notika starp Latvijas braucējiem atvērtajā klasē un jaunajiem zirgiem/ponijiem, jaunajiem braucējiem un bērniem. Visinteresantākā un negaidīti spraigākā sacenšanās notika bērnu klasē. Visiem par pārsteigumu vislabāko rezultātu uzrādīja Severīns Henriks Jansons ar zirgu Orkāns manēžas braukšanā ar 58,17 punktiem . Aiz sevis ar 64.33 un 64.67 punktiem attiecīgi atstājot Ričardu Kraševski un Alisi Pazariņu. Tomēr konusu braukšanā stiprāka izrādījās Alise, kura iekļāvās laika normā , bet nogāza vienu bumbiņu. Severīns ar Ričardu centās būt precīzāki un izbraukt tīri, bet ieguva soda punktus par pārsniegto laika normu. Un tā 1.vietā ierindojās Alise Pazariņa, 2.vietā Severīns Henriks Jansons, 3.vietā Ričards Kraševskis.

Sacensību dalībniekus personīgi sveikt bija ieradušies Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs Andis Damlics, kurš teica atzinīgus vārdus sacensību organizatoriem un Latvijas šķirnes zirgu audzētāju asociācijas prezidents Guntis Rozītis, lai īpaši uzteiktu tos braucējus, kuri brauca ar Latvijas braucamā tipa zirgiem. Šoreiz tie bija trīs, Sultāns ( īpašniece Iveta Kroiča), Senators ( īpašniece Zane Krūmiņa) un Ricca ( īpašniece Dzintra Blūma). Sacensību dalībnieki tika sveikti ar piemiņas balvām.

Sacensību organizators biedrība ‘’Zelta rati’’ saka paldies sacensību atbalstītājiem : LJF, SIA ‘’Tukuma Straume’’, SIA ‘’LYTAGRA’’, Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūrai, SIA ‘’ASB Fabrika’’, zirglietu veikals ‘’Kentaurs’’, ‘’Vesels Zirgs’’ meitenēm par skaisti iesaiņotām dāvanām, ‘’MARSTALL’’ un īpaši Initai Krīgerei , ĶSSC, SIA ‘’Kalnakrogs’’, SIA ‘’Piebalgas alus’’, Latvijas šķirnes zirgu audzēšanas asociācijai, Latvijas zirgaudzētāju biedrībai , SIA ‘’Flora Maiznīca’’, Latvian Horse Market. Paldies Severīna vecmāmiņai Silvijai par īpaši skaistajiem puķu pušķiem sacensību uzvarētājiem un garšīgo zupu dalībniekiem, tiesne-

šiem!

Zane Krūmiņa, sacensību ‘’Baltijas kauss 2017’’ organizatore

 

 

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX