Rakstu ARHĪVS : 2017 :

Ar Ģirta Briča uzvaru beidzas LJF rudens sacensību sērija

 

Ar Ģirta Briča uzvaru beidzas LJF rudens sacensību sērija

Sporta centra “Kleisti” slēgtajā manēžā 25. un 26. novembrī notika Latvijas Jātnieku federācijas rīkotās trešās rudens sacensības šķēršļu pārvarēšanā. Sarežģītākajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem uzvaru izcīnīja Ģirts Bricis ar zirgu Carolus.

Sacensību galvenajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlēkšanu uz laiku startēja 24 sportiskie pāri, no kuriem astoņi pamatdistanci veica bez soda punktiem. Pārlēkšanā labāko rezultātu sasniedza un uzvaru izcīnīja Ģirts Bricis ar zirgu Carolus (RJSK “Sport de Lux”) – 0 soda punkti/35,75 sekundes. Otrajā vietā Laura Penele ar Dundas VDM (z/s “Lielceri”) – 0/38,07. Trešajā vietā Anna Arhipova ar For Sale (“RIT Team”) – 0/38,08.

Sacensību galvenā maršruta uzvarētājs Ģirts Bricis: “Ar šīm sacensībām noslēdzas mana sacensību sezona, tāpat kā daudziem sportistiem. Ar sezonā paveikto kopumā esmu apmierināts, – esmu izcīnījis Latvijas čempiona titulu, vēl citas godalgas un veiksmīgi sagatavojis jaunus zirgus. Kopumā visi zirgi lēkuši ļoti labi – ar tendenci katram uzlabot savu rezultātu. Tagad viņiem došu nelielu atpūtu. Decembrī vēl plānots līdzdarboties ģimenes svētku– Ziemassvētku kausa turnīra organizēšanā, veidojot maršrutus. Tāpat kopā ar savu dzīvesbiedri Kati Ansoni turpināsim gatavot zirgus jaunajiem sportistiem, un prieks, ka šis darbs devis rezultātu arī aizvadītajā sezonā, un tā bijusi laba ne tikai man, bet arī citiem mūsu sporta kluba “RJSK Sport de Lux” jātniekiem. Ļoti pozitīvi, ka Latvijas Jātnieku federācija jau vairākus gadus rīko šādus rudens turnīrus, kuros, iekļaujot atvērtos maršrutus, var piedalīties daudz dalībnieku.”

Ātruma maršrutā ar 120 cm augstiem šķēršļiem bez ierobežojumiem dalībniekiem 36 sportisko pāru konkurencē uzvaru guva Aigars Bregže ar zirgu Val di Sole (z/s “Lielceri”). Viņš vērtē: “Šīs Latvijas Jātnieku federācijas rīkotās rudens sacensības ir ļoti vērtīgas, īpaši – jaunzirgiem, kas nākamsezon gatavojas startēt maršrutos ar augstākiem šķēršļiem. Patika sacensībās uzliktie maršruti, īpaši beigu posmā. Man kopumā šāgada sezona varbūt neizdevās tik veiksmīga, kā būtu vēlējies, bet nobeigums ir labs. Paldies maniem zirgiem, zirgu īpašniekiem un sponsoriem! Nākamo darba cēlienu varēs sākt ar labu noskaņojumu.”

Citos maršrutos uzvarēja: Nr. 1, šķēršļu augstums līdz 60 cm, viena pārlēkšana uz laiku, piedalās jātnieki ar 1. grupas ponijiem – Monta Jurcika ar Tra-La-Lā (Saldus JSS); Nr. 2, 90 cm, viena pārlēkšana uz laiku, piedalās jātnieki ar 2. grupas ponijiem – Jana Zēberga ar Strux Shakira (“Baltic Equestrian Team”); Nr. 3, 110 cm, sacensības 2 fāzēs, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Santa Vibāne ar Dreifu (JSK “Princis”; Nr. 6, 80 cm, 2 fāzēs, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Odrija Roberta Brālēna ar Cielavu (SIA “ZA Kocēni”); Nr. 7, 100 cm, ātruma, bez ierobežojumiem dalībniekiem, ieskaites maršruts amatieriem – Laura Luīze Leinerte ar Passo (“Baltic Equestrian Team”); Nr. 8, 110 cm, ātruma, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Santa Vibāne ar Dreifu (JSK “Princis”).

Plašāka informācija atrodama mājaslapas sadaļā Rezultāti.

Turpat, Kleistos, 16. decembrī notiks sporta svētku pasākums – Ziemassvētku kauss. Bet janvāra beigās sāksies 2018. gada Latvijas ziemas čempionāts šķēršļu pārvarēšanā, kas paredzēts četros posmos.

LJF Preses dienests, Dace Millere

 

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX