Nolikumi : ARHĪVS : 2018 : 05-08.2018 :

5.08.2018. Jāšanas sporta sacensības šķēršļu pārvarēšanā Kandavas novada kauss 2018 - “Zviedru cepure”, Kandavas nov.

 418749/Nolikums (1).doc (24.50 KB)

Online pieteikumu forma (Pieteikumi jāiesniedz līdz 4.08. plkst.17:00.)

 

Nolikums

Kandavas novada kauss 2018

Jāšanas sporta sacensības šķēršļu pārvarēšanā


Laiks un vieta: 2018. gada 05. augusts pl.11.00 Kandavas novads Matkules pagasts “Piltiņi“: Atpūtas bāzes “Zviedru cepure” teritorijā .

GPS koordinātes: 57 01 28 N 22 35 33 E

Dalībnieki : Sacensībās var piedalīties visi Latvijas un citu valstu sportisti.

Rīcības komiteja: Sacensības organizē I/u “Ivetas zirgi” , SIA “Leja” sadarbībā ar Kandavas novada domi un biedrību “Kandavas jātnieku klubs STAFETE”.

Galvenais tiesnesis : Inga Miķelsone

Maršruta sastādītājs : Ivo Miķelsons

Laukuma segums : Zālājs 50x70 m , iesildes laukums- zālājs

Sacensību norise:

Atklāšanas parāde pl.11.00

Maršruts nr.1 – Vadības maršruts divās fāzēs. Pirmajā fāzē iekļauti tādi elementi kā apstāšanās, volti, kavalešu rinda , pacelšana lēkšos ar labo un kreiso kāju, rikši manēžas uzsēdē.. Otrajā fāzē- 5 šķērslīši līdz 60 cm . Dalībnieku vērtēšana tiek noteikta pēc abu fāžu rezultātiem, summējot punktus par katru elementu. Piedalās jātnieki līdz 14 gadu vecumam (ieskaitot), vai visi jātnieki ,kuri startēs ar 2014. vai 2015. gadā dzimušiem zirgiem.

Liela sacensību dalībnieku skaita gadījumā, maršruti Nr.1 un Nr.2 sāksies pl.11:00 un norisināsies paralēli atsevišķos laukumos. Konkrētāka informācija pēc sacensību pieteikšanās beigām.

Maršruts nr.2 – līdz 80 cm. Ideālais laiks 350 m /min Sacensības ar laika normu, kura tiek dēvēta par „ideālo laiku”. Soda punkti par „ideālā laika” nesasniegšanu netiek piešķirti. Ja „ideālais laiks” tiek pārsniegts, tad par katrām iesākušās četrām sekundēm tiek piešķirts viens soda punkts. Pārējās kļūdas tiek vērtētas pēc tabulas A. Šajās sacensībās nav atļauta laika uzskaites ārēja uzrādīšana.

Labākais rezultāts ir tam sportistam, kura rezultāts – soda punkti, starpība starp uzrādīto laiku un „ideālo laiku”- ir vismazākais. Gadījumā, ja soda punkti un starpība ir vienādi, pretendentiem uz pirmo vietu var būt noteikta pārlēkšana atbilstoši nolikuma prasībām saīsinātā maršrutā ar palielinātiem šķēršļu izmēriem augstumā un/vai platumā.

Pārējie sportisti tiek sarindoti pēc soda punktiem un laika starpību starp uzrādīto laiku un „ideālo laiku”. (155 EUR : 50;40;30;20;15) Atsevišķi tiks apbalvoti 3 labākie LS braucamā tipa (LSB) zirgi ,kuri piedalīsies šajā maršrutā.

Maršruts nr.3 – līdz 100 cm. Ideālais laiks 350 m/min Sacensības ar laika normu, kura tiek dēvēta par „ideālo laiku”. Soda punkti par „ideālā laika” nesasniegšanu netiek piešķirti. Ja „ideālais laiks” tiek pārsniegts, tad par katrām iesākušās četrām sekundēm tiek piešķirts viens soda punkts. Pārējās kļūdas tiek vērtētas pēc tabulas A. Šajās sacensībās nav atļauta laika uzskaites ārēja uzrādīšana.

Labākais rezultāts ir tam sportistam, kura rezultāts – soda punkti, starpība starp uzrādīto laiku un „ideālo laiku”- ir vismazākais. Gadījumā, ja soda punkti un starpība ir vienādi, pretendentiem uz pirmo vietu var būt noteikta pārlēkšana atbilstoši nolikuma prasībām saīsinātā maršrutā ar palielinātiem šķēršļu izmēriem augstumā un/vai platumā.

Pārējie sportisti tiek sarindoti pēc soda punktiem un laika starpību starp uzrādīto laiku un „ideālo laiku”.(200 EUR: 60;50;40;30;20)

Maršruts nr.4 – 110 cm Ātruma maršruts (Art.238.2.1). Bez ierobežojumiem. (225 EUR : 65;55;45;35;25)

Maršruts nr.5 – Kandavas novada Kauss. Šķēršļu augstums 120cm. Akumulācijas sacensības ar džokeri (Art. 269.5). Bez ierobežojumiem. (270 EUR ; 80;65;55;40;30)


Apbalvošana:

Maršrutā Nr.1 pirmajām sešām vietām piemiņas balvas no atbalstītājiem, diplomi un rozetes.

Maršrutā Nr. 2-4 pirmajām sešām vietām diplomi , rozetes. Pirmajām piecām vietām naudas balvas ,sestajai vietai piemiņas balva no atbalstītājiem.

Maršrutā nr.2 atsevišķi tiks apbalvoti pirmo trīs vietu ieguvēji LSB zirgu konkurencē ar diplomiem, rozetēm , piemiņas balvām no LŠZAA un atbalstītājiem.

Maršrutā Nr.5 pirmajām sešām vietām diplomi , rozetes. Pirmajai vietai kauss, pirmajām piecām vietām naudas balvas ,sestajai vietai piemiņas balva no atbalstītājiem.

Starta nauda : Viens starts 15,- EUR Starta nauda jāiemaksā ne vēlāk kā 30 min pirms starta.

Pieteikšanās: Pieteikumi jāveic izmantojot pievienoto LJF online pieteikuma formu līdz 4. augustam plkst. 17:00

Īpašie noteikumi.

  • Dalībnieki uzņemas personīgu atbildību par iespējamiem negadījumiem sacensību laikā. Dalībniekiem līdz 16 gadu vecumam (ieskaitot) obligāti jābūt aizsargvestēm.

  • Zirgiem jābūt zirgu pasēm ar nepieciešamajiem izmeklējumiem un vakcinācijām.

Papildus informācija:

Sacensību laikā būs pieejami mediķa ,kā arī vetārsta pakalpojumi. Darbosies kafejnīca , starplaikos būs iespējams nodarboties ar dažādām aktivitātēm.


VEIKSMĪGUS STARTUS !






 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX