Noteikumi :

Prasības LJF ieskaites sacensībām konkūrā

 Prasibas LJF ieskaites sac. 2024.02.27.doc (19.00 KB)

Prasības LJF ieskaites sacensībām konkūrā

 

spēkā no 2024. gada 27. februāra

Sacensību organizācijas komiteja savlaicīgi  iesniedz pieteikumu ieskaites sacensībām, ņemot vērā LJF kalendāro plānu. LJF prezidents apstiprina ieskaites sacensību statusu, vietu un laiku, kosultējoties ar Konkūra padomi un reģionālajiem koordinātoriem, ja sacensību organizētāji apņemas izpildīt sekojošas prasības:

1.       Nolikums.

Nolikums jāpublicē LJF mājas lapā ne vēlāk kā 10 dienas pirms sacensībām.

2.       Amatpersonas.

2.1. Sacensību Galvenajam tienesim jābūt vismaz nacionālās kategorijas A vai B līmeņa tiesnesim.

2.2. Sacensību marsruta sastādītājam jābūt vismaz nacionālās kategorijas A vai B līmeņa maršruta sastādītājam.

2.3. Sacensību stjuartam jābūt personai, kurai ir pieredze jāšanas sporta konkūra disciplīnā, vēlams no LJF stjuartu saraksta.

3.       Dalībnieki.

Sacensībām var tikt pieņemti pieteikumi tikai no:

3.1. LJF biedriem;

3.2. Ārzemju spotistiem.

4.       Sacensību un iesildes laukumi.

Sacensību iesildes laukumiem jāatbilst vismaz minimālajām kvalitātes prasībām. Sacensību un iesildes laukumu kvalitāti nosaka LJF prezidija vai Konkūra padomes nozīmēts pārstāvis.

5.       Parkūra materiāls, kārts turētāji un ieskaites maršrutu tehniskās prasības.

5.1. Parkūra materiāls var būt pagatavots no koka vai plastmasas, un jebkurai šķēršļa kostrukcijai jābūt drošai priekš jātnieka un zirga, lai līdz minimumam samazinātu risku iegūt savainojumu.

5.2. Kārts turētāji var būt pagatavoti no jebkāda materiāla, bet turētāja izliekumam jābūt no 18mm līdz 30mm dziļam. Visiem platuma šķēršļiem aizmugurējo (trijniekā arī vidējo) kāršu novietošanai jāizmanto FEI atzītie kritienu drošie kārts turētāji.

5.3.  Sacensību organizētājiem pasākuma programmā jāiekļauj vismaz viens maršruts pieaugušajiem ar šķēršļu augstumu 1.30 cm vai vismaz divi maršruti bērniem un/ vai  junioriem un jaunajiem jātniekiem.

5.3.1.        1.30 cm augstajam maršrutam jāsastāv no minimums 11 šķēršļiem (10, ja sacensības notiek manēžā vai  pielietojot C tabulu),  no kuriem vismaz 50% jābūt tādā augstumā, kā norādīts nolikumā. Maršruta sastādītājam parkūrā jāiekļauj, kā minimums, divas divkāršās vai viena trīskāršā sistēma.

5.3.2.        Bērnu maršrutam jāsastāv no minimums 10 šķēršļiem no kuriem vismaz 50% jābūt  tādā augstumā, kā norādīts nolikumā. Maršruta sastādītājam parkūrā, kā minimums,  jāiekļauj viena divkāršā sistēma. Maršruta sastādītājs, pēc saviem ieskatiem, var veidot maršrutu arī ar vienu trīskāršo sistēmu.

5.3.3.        Junioru un jauno jātnieku maršrutam jāsastāv no minimums 10 šķēršļiem no kuriem vismaz 50% jābūt  tādā augstumā, kā norādīts nolikumā. Maršruta sastādītājam parkūrā jāiekļauj, kā minimums, viena vai divas divkāršās sistēmas. Maršruta sastādītājs, pēc saviem ieskatiem, var veidot maršrutu arī ar vienu trīskāršo sistēmu.

5.3.4.        Bērnu, junioru un jauno jātnieku sacensībās nedrīkst izmantot maršrutus ar C tabulu.

 

 

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX