Nolikumi : ARHĪVS : 2019 : 05-08.2019 :

22.06.2019. Tukuma un Kandavas novadu atklātās jāšanas sporta sacensības šķēršļu pārvarēšanā ZIEMEĻKURZEMES KAUSS 2019 - “Lejnieki“, Sēmes pag., Tukuma nov.

 419754/NOLIKUMS (5).docx (18.69 KB)

Online pieteikumu forma (Pieteikumi jāiesniedz līdz 21.06. plkst.17:00.)

Nolikums

ZIEMEĻKURZEMES KAUSS 2019

Tukuma un Kandavas novadu atklātās jāšanas sporta sacensības šķēršļu pārvarēšanā

 

Laiks un vieta: 2019. gada 22.jūnijs  pl.10.00  Tukuma  novads Sēmes pagasts  “Lejnieki“:

GPS koordinātas: 57.030806, 23.175306

Dalībnieki : Sacensībās var piedalīties visi Latvijas un citu valstu sportisti.

Rīcības komiteja: Sacensības organizē “ Jātnieku sports klubs Lejnieki” , “Kandavas jātnieku klubs STAFETE”, Z/S “Lejnieki”, I/u “Ivetas zirgi”  sadarbībā ar Kandavas novada domi  un Tukuma novada domi

Galvenais tiesnesis : Inga Miķelsone

Maršruta sastādītājs : Ivo Miķelsons

Tiks pieaicināts sacensību stjuarts

Laukuma segums : Zālājs 60x80 m ,  iesildes  laukums- zālājs, vadības maršruts-smilšu

Sacensību norise:                                                                                                                                                                                   

Atklāšanas parāde pl.10.00

 Maršruts nr.1 – Vadības maršruts.  Piedalās jātnieki vai zirgi, kuri nav startējuši maršrutos ar šķēršļu augstumu 85cm un augstāk. 

Iekļauti tādi elementi kā apstāšanās, volti, kavalešu rinda, pacelšana lēkšos ar labo un kreiso kāju, rikši manēžas uzsēdē

Tiek apbalvoti visi dalībnieki ar rozetēm, diplomiem, piemiņas balvām no sacensību atbalstītājiem

Liela sacensību dalībnieku skaita gadījumā, maršruti Nr.1 un Nr.2 sāksies pl.10:00 un  norisināsies paralēli atsevišķos laukumos. Konkrētāka informācija pēc sacensību pieteikšanās beigām.

 Maršruts nr.2 – 65 cm. Ideālais laiks 350 m /min  Sacensības ar laika normu, kura tiek dēvēta par „ideālo laiku”. Soda punkti par „ideālā laika” nesasniegšanu vai pārsniegšanu punkti netiek piešķirti. Pārējās kļūdas tiek vērtētas pēc tabulas A. Šajās sacensībās nav atļauta laika uzskaites ārēja uzrādīšana. Labākais rezultāts ir tam sportistam, kura rezultāts – soda punkti, starpība starp uzrādīto laiku un „ideālo laiku”- ir vismazākais. Gadījumā, ja soda un starpība ir vienādi, labākais rezultāts ir dalībniekam, kurš nav pārsniedzis ideālo laiku. Pārējie sportisti tiek sarindoti pēc soda punktiem un laika starpību starp uzrādīto laiku un „ideālo laiku”.

2A Ieskaites maršruts bērniem līdz 16 gadu vecumam ar 1.grupas ponijiem.

Tiek apbalvotas pirmās sešas vietas ar rozetēm, diplomiem, piemiņas balvām.

 2B - jātniekiem vai zirgiem, kuri nav startējuši maršrutos ar šķēršļu augstumu 85 cm un augstāk.

Tiek apbalvotas pirmās sešas vietas ar rozetēm, diplomiem. Pirmās trīs vietas ar naudas balvām (EUR 50,-; 40,-; 30,-) 4. 5. un 6. vieta ar piemiņas balvām.

 

 Maršruts nr.3 – 80 cm. Ideālais laiks 350 m/min Bez ierobežojumiem. Sacensības ar laika normu, kura tiek dēvēta par „ideālo laiku”. Soda punkti par „ideālā laika” nesasniegšanu vai pārsniegšanu netiek piešķirti. Pārējās kļūdas tiek vērtētas pēc tabulas A. Šajās sacensībās nav atļauta laika uzskaites ārēja uzrādīšana. Labākais rezultāts ir tam sportistam, kura rezultāts – soda punkti, starpība starp uzrādīto laiku un „ideālo laiku”- ir vismazākais. Gadījumā, ja soda punkti un starpība ir vienādi, labākais rezultāts ir dalībniekam, kurš nav pārsniedzis ideālo laiku. Pārējie sportisti tiek sarindoti pēc soda punktiem un laika starpību starp uzrādīto laiku un „ideālo laiku”.

Tiek apbalvotas pirmās sešas vietas ar rozetēm, diplomiem. Pirmās trīs vietas ar naudas balvām (EUR 60,-; 50,-; 40,-), 4.5.un 6. vieta ar piemiņas balvām.

Atsevišķs vērtējums zirgiem līdz 5 gadu vecumam - apbalvo pirmo sešu vietu ieguvējus ar rozetēm, diplomiem, piemiņas balvām.

Maršruts nr.4 – 100 cm. Ātruma maršruts (Art.238.2.1).

4A Ieskaites maršruts bērniem līdz 16 gadu vecumam.

Tiek apbalvotas pirmās sešas vietas ar rozetēm, diplomiem, piemiņas balvām.

4B Ieskaites maršruts amatieriem.

Tiek apbalvotas pirmās sešas vietas ar rozetēm, diplomiem. Pirmās trīs vietas ar naudas balvām (EUR 60,-; 50,-; 40,-) 4. 5. un 6. vieta ar piemiņas balvām.

4C Bez ierobežojuma.

Tiek apbalvotas pirmās sešas vietas ar rozetēm, diplomiem. Pirmās trīs vietas ar naudas balvām (EUR 60,-; 50,-; 40,-) 4. 5. un 6. vieta ar piemiņas balvām.

Maršruts nr.5 –110 cm. Nogāzi-steidzies ( Art.267.2) Bez ierobežojumiem.

Tiek apbalvotas pirmās sešas vietas ar rozetēm, diplomiem. Pirmās trīs vietas ar naudas balvām (EUR 70,-; 60,-; 50,-), 4.5.un 6. vieta ar piemiņas balvām.

Maršruts nr.6- 115/120 cm. Ātruma maršruts (238.2.1) Ieskaites maršruts junioriem un jaunajiem jātniekiem.

Tiek apbalvotas pirmās sešas vietas ar rozetēm, diplomiem. Pirmās trīs vietas ar naudas balvām (EUR 70,-; 60,-; 50,-) 4. 5. un 6. vieta ar piemiņas balvām.

Maršruts nr.7-120 cm.  Ziemeļkurzemes kauss - akumulācijas sacensības ar džokeri (Art.269.5) Bez ierobežojum.

Tiek apbalvotas pirmās sešas vietas ar rozetēm, diplomiem. Pirmajai vietai kauss. Pirmās trīs vietas ar naudas balvām (EUR 100,-; 80,-; 60,-) 4. 5. un 6. vieta ar piemiņas balvām.

Starta nauda: Viens starts 15,- EUR. Starta nauda jāiemaksā ne vēlāk kā 30 min pirms starta.

Pieteikšanās: Pieteikumi jāveic izmantojot pievienoto LJF pieteikuma formu līdz 21.jūnijam plkst. 17:00.

 Īpašie noteikumi.

·         Dalībnieki uzņemas personīgu atbildību par iespējamiem negadījumiem sacensību laikā. Dalībniekiem līdz 16 gadu vecumam (ieskaitot)  obligāti jābūt aizsargvestēm.

·         Zirgiem jābūt zirgu pasēm ar Latvijas Republikas likumdošanā noteiktajiem izmeklējumiem.

Sacensību dalībniekiem LJF veterināro prasību (http://www.leflatvia.lv/web/?id=419196) ievērošana ir obligāta. Sacensību laikā tiks pārbaudītas zirgu pases, nepieciešamo INAN izmeklējumu un zirgu gripas vakcināciju esamība.

Papildus informācija:

Sacensību laikā būs pieejami mediķa, kā arī vetārsta pakalpojumi. Varēs iegādāties  zirglietas un zirgu barību .

Sīkāka informācija :  Aija –tel. 26394516  vai   Iveta – tel. 29186169

 

VEIKSMĪGUS STARTUS !

 

 

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX