Rakstu ARHĪVS : 2021 :

Rihards Snikus šobrīd intensīvi gatavojas dalībai Tokijas Paralimpiskajās spēlēs (VIDEO)

 

Rihards Snikus šobrīd intensīvi gatavojas dalībai Tokijas Paralimpiskajās spēlēs

"Disciplīna ir lēmums darīt to, ko ļoti negribas, lai sasniegtu to, ko ļoti gribas sasniegt" - tā par savu neatlaidību un cīņassparu Latvijas Paralimpiskajai komitejai izsakās paralimpiskās iejādes jātnieks Rihards Snikus. Lai gan viņa dzīves stāsts ir skaudrs, viņš mērķtiecīgi turpina virzīties uz priekšu ar smaidu sejā. Rihards, kopā ar uzticamo partneri, zirgu King of the Dance, šobrīd intensīvi gatavojas dalībai Tokijas Paralimpiskajās spēlēs. “Nekas nav neiespējams, ja sapņa īstenošanai sevi veltām simtprocentīgi,” tā Rihards Snikus.

Rihards Snikus sarunā ar LJF stāsta:

“Cilvēki regulāri saņem negatīvas ziņas un arī es no tā visa esmu garīgi noguris. Apkārtējais negatīvais atstāj arī sava veida iespaidu uz fizisko sagatavotavību. Nevienam nav noslēpums, ka mentālais stāvoklis iet roku rokā ar fizisko veselību.

Man pagājušais gads, īpaši gada otrā puse, bija ļoti smaga, jo 2020. gada septembrī aizgāja mūžībā mans vecaistēvs, kurš bija man tēva vietā. Tas veica sava veida izmaiņas manā dzīvē. Tā jau saka, ja cilvēkam no dzīves aiziet ļoti tuvs cilvēks, tad gribot negribot notiek arī pārmaiņas paša dzīvē un dzīves uzskati mainās.

Ja no pozitīvā skatu punkta, tad pagājušais gads man ir bijis vairāk tāds kā atpūtas gads. Profesionāli ar jāšanas sportu nodarbojos vairāk nekā desmit gadus un biju no tā visa fiziski ļoti noguris. Šajā ziņā man atpūta ļoti labi noderēja un šobrīd jūtos pilnībā atjaunojies. Manuprāt, atpūta ir viens no pamatnoteikumiem, lai uzsāktu jauno sacensību sezonu, kad vien varēs to pandēmijas dēļ darīt.

Man vajag pēc iespējas sekmīgāk nostarēt Tokijas Paraolimpiskās spēlēs. Iegūtās zināšanas nekur nepaliek, tās saglabājas atmiņā. Jāslīpē ir nianses. Jāslīpē un vēlreiz jāslīpē, lai pēc iespējas labāk nostartētu. Tieši to praktiski visu iepriekšējo gadu arī treniņos darījām - slīpējām tehniku.

Pats šobrīd jūtos ļoti labi, fiziskā sagatavotība gan šur tur pieklipo, jo tomēr trenažieru zāles vēl ir ciet. Tas, ka katru dienu braukāju ar velosipēdu nespēj atsvērt, ko varu iegūt zālē, cilājot svarus. Bet vēl ir laiks un manā sporta veidā tomēr galvenais nav spēks. Man jāspēj sacensību laukumā izdarīt tā, lai izskatās, ka pats zirgs visu dara!  

Dzīvē ir jābūt dažādībai, un to es uzskatu par vienu no savu panākumu atslēgām. Man galvenais ir jāšanas sports, bet tam nāk klāt mans mīļākais hobijs, dīdžejošana, un mans aktīvais dzīves veids. Tas viss palīdz neiestāties rutīnai, pie tam es varu darīt to, kas man pašam patīk.”

 

Informāciju sagatavoja: Kate Ansone, LJF Preses dienests

Foto: Juris Bērziņš Soms

 

 

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX