Rakstu ARHĪVS : 2021 :

Latvijas konkūra jātnieki ar labiem rezultātiem turpina sacensību sezonu

Latvijas konkūra jātnieki ar labiem rezultātiem turpina sacensību sezonu

Pēc ilgāka pārtraukuma liela daļa Latvijas konkūra jātnieku atkal piedalījās sacensībās, no kurām četrās - starptautiska mēroga. Jau ziņojām, ka pavasarī starptautiskās sacensības Eiropā uz laiku tika pārtrauktas dēļ īpaši bīstama zirgu gripas paveida uzliesmojuma, kas aizsākās Spānijā. Šobrīd Starptautiskā Jātnieku federācija (FEI) sacensību norisi ir atjaunojusi, taču zirgu veselības stāvoklis nepārtraukti tiek monitorēts.

Divzvaigžņu statusa turnīrā Lietuvā CSI2 HEST (Horse Market) ar labiem rezultātiem startēja Anna Arhipova, Sabīne Siliņa, Kristīne Egle, Laura Penele un Aleksandrs Šakurovs. Sportistiem izdevās iekļūt godalgoto jātnieku vidū. Galvenajā Grand Prix distancē Anna Arhipova ierindojās 8.vietā, bet Laura Penele devītajā pozīcijā.

Kristīne Egle: “Man šīs ir pirmās starptautiskās sacensībās šogad. Zirgi jūtas ļoti labi un ir priecīgi, ka atkal var sportot, tāpat arī es. Lietuvā viss notiek, un sportistiem ir dota iespēja startēt augsta līmeņa sacensībās, ievērojot visus noteikumus, kas valstī noteikti gan zirgiem, gan cilvēkiem.”

Rezultāti: https://online.equipe.com/lv/competitions/40578

 

Savukārt Itālijā maija sākumā CSI2 Busto Arsizio (Etrea Sport Horses) piedalījās mūsu konkūriste Aleksandra Voitenko. Sportiste ar savu uzticamo zirgu Hamilton sākusi startēt jau distancēs ar šķēršļu augstumu līdz 140 cm.

Rezultāti: http://etrea.it/it/

 

Arī šogad Eiropā startē Santa Šteinberga un Kristaps Neretnieks, bet ASV sacensību sezonu turpina Tija Alise Jurjāne un Santa Maspāne. Šobrīd īpaši svarīgi starti ir Kristapam Neretniekam pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm, kuru iespējamā norise vēl tiek pakļauta dažādām viedokļu spekulācijām. Maija sākumā sportists rezultatīvi aizvadīja starptautisko trīs zvaigžņu turnīru Prāgā (CSIO3 Prague). Pirms tam Neretnieks veiksmīgi nostartēja divzvaigžņu turnīrā Hāgenā, Vācijā un aprīlī Polijā.

Aprīlī un maija pirmajās dienās Polijā (Dabrowka Mala, Biskupiec) divu nedēļu garumā nacionālajās izcīņās ar labiem rezultātiem piedalījās vairāki mūsu jātnieki. Šoreiz labākie – Markuss Roberts Vasiļjevs, Mārtiņš Pilders, Ģirts Bricis, Armands Kociņš. Markuss Roberts Vasiļjevs aprīļa pirmajā dekādē startēja arī Lietuvas konkūra čempionātā, kur izcīnīja vairākas uzvaras junioru distancēs.

Rezultāti: https://livejumping.com/ap/home

 

Lietuvā Harmony Park sporta klubā (Vazgaikiemis) maija sākumā nacionālajā turnīrā veiksmīgi startēja Andis Vārna, Nauris Laizāns, Odrija Roberta Brālēna, Anna Annija Alsiņa, Paula Pikāne, Dinija Poikāne, Kristīne Egle, Nikola Marčenkova, Jānis Bušers u.c.

Andis Vārna: “Sacensību norise bija veiksmīga, mani zirgi pēc ilgās pauzes jūtas labi. Bija prieks atkal startēt un, protams, gribētos, lai arī Latvijā atsāktos sacensības.” 

Rezultāti: https://zawodykonne.com/zawody/116/30

 

Informāciju sagatavoja: Kate Ansone, LJF Preses dienests

Foto: Etrea Sport Horses, CSIO3 CET Prague, Horse Market, Audruvis Sport Horses, Elena Zobova,

 

 

 

  
  
  
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu ka lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatnu izmantošanai. LASĪT VAIRAKX